Distribuți acest articol

Dumitrina Mitrea, deputat AUR Neamț, a venit la emisiunea Alert News, prezentată de Georgiana Bangălă, pentru a discuta despre situația județului Neamț și inițiativele AUR. Urmăriți emisiunea integral pe Facebook prin linkul următor: https://fb.watch/5L1BddBo-o/

Primul subiect dezbătut în emisiune a fost despre depolizitarea totală a instituțiilor de stat, un obiectiv asumat de către partidul AUR: “Primul gând de la intrarea în Parlament a fost să mergem în direcția depolitizării instituțiilor statului. Aici ne referim la tot ce înseamnă locuri de muncă în care sunt puse persoane care nu au niciun fel de merit și sunt puse doar pentru simplu fapt că aparțin unor partide aflate la putere. O astfel de situație este la Spitalul Piatra Neamt, unde într-un an de zile au fost schimbați și numiți politic 9 directori. Alianța pentru Unirea Românilor a spus în permanență că în momentul întrării la guvernare, tot ce înseamnă instituțiile statului, vor primi persoane pe criterii de merit și de calificare, și nu pe interese de partid.” susține Dumitrina Mitrea.

Întrebată cu ce probleme se confruntă județul Neamt, doamna Dumitrina Mitrea răspunde: “De când a fost lansat inițiativa ‘AUR te aude!’, au fost multe persoane care ne-au semnalat foarte multe probleme, mai ales pe partea socială. Mulți pensionari de la Neamț reclamă calcularea defectuoasă a pensiei. Sistemul pe care îl folosește Casa de Pensii Neamț este un sistem destul de defectuos, iar această problemă a fost ridicată ministrului. Nu înțelegem de ce se fac calcule diferite între Casele de Pensii din toată țara. O persoană se poate trezi cu o anumită pensie la Piatra Neamț și cu o altă pensie la Constanța. La Piatra Neamț au fost deschise la tribunal peste 140 de dosare pentru calcularea pensiilor.

Ca și în alte zone, la Piatra Neamt avem probleme cu infrastructura rutieră, unde Consiliul Județean a asfaltat sub normele minime mai multe străzi în campania electorală. O altă zonă pe care o așteptăm cu nerăbdare este tronsonul de la Bicaz la Poiana Teiului. Este o zonă extraordinar de pitorească și foarte frumoasă, cu un peisaj excepțional. Acel drum a fost decopertat și lăsat neterminat, iar acum este o zonă impracticabilă și greu de ajuns la stațiunea Durău.

Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre poluarea cu amoniac de pe pârâul Bicaz: “Această situație a apărut în 5 mai, iar la acel moment foarte multe ziare locale au spus că doar un singur deputat Neamt a luat atitudine. Acel deputat a luat atitudine pe Facebook și a văzut în ziare că a apărut o problemă la Bicaz, dar nimic altceva. Două păstrăvării au fost afectate, deoarece au fost deversate aproape 5 tone de amoniac de la una din fabricile de la Tașca. Această fabrică austriacă folosește amoniacul pentru a scădea noxele și pentru a produce ciment. Este o mare problemă de mediu și în momentul de față nu se cunosc exact pagubele.”, afirmă deputatul AUR Neamț, Dumitrina Mitrea.

Urmăriți în continuare emisiune accesând linkul următor:


Distribuți acest articol