Distribuți acest articol

Dragoș Geamănă, președinte AUR filiala București, a vorbit în emisiunea Alert News cu Georgiana Bangălă despre evenimentele actuale din lumea politică și culturală. Urmăriți emisiunea pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5C141K9Ktv/

Domnul Dragoș Geamănă vorbește despre decizia de angajare pe un post de consilier pe Viorica Dăncilă de către BNR: “Doamna Dăncilă a fost profesor de liceu și este inginer ca profesie, dar dacă ne uităm la experiența dânsei, nu este de recomandat un job de consilier pe probleme de sustenabilitate și energie verde. Probabil domnul Isărescu se gândește la faptul că doamna Dăncilă poate ajuta la această problemă de mediu, după ce a lucrat la Pretrom, un domeniu care nu este foarte prietenos cu natura.

Vorbind serios, impresia mea este că doamna Dăncilă a primit un post călduț pentru că a fost retrasă din politică. Este un joc politic în care Mugur Isărescu a oferit un post călduț unui politician, care după ce a fost prim-ministru a ajuns un consilier fără o poziție publică. Consider că existe alte persoane mai potrivite pentru acest post și cu siguranță nu m-aș fi gândit la doamna Dăncilă într-un asemenea caz.”

Din câte am înțeles, în PNL sunt niște lupte puternice între micile grupări de acolo, actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, încearcă să își păstreze poziția, dar este atacat de progresiștii din PNL și de liberalii clasici. Florin Cîțu, actualul premier al României, pare să fie un candidat ideal la șefia PNL pentru mulți oameni din interiorul partidului. Nu se cunoaște raportul de forțe acolo, dar Ludovic Orban are avantajul că este actualul președinte ale partidului și poate să facă niște jocuri politice în interior, iar Florin Cîțu este primul ministru României și poate face probabil și el niște jocuri.” afirmă coordonatorul AUR București despre Congresul PNL.

Un alt subiect de actualitate este faptul că deputații au respins propunerea legislativă privind înființarea, organizarea și funcționarea Muzeului Național al Victimelor Comunismului. Domnul Dragoș Geamănă vorbește despre acest subiect: Cred că este un semnal foarte prost, iar România a avut foarte mult de suferit în timpul comunismului, având milioane de victime, zeci de mii de morți și oameni care au suferit în centrele de detenție și închisorile comuniste. Este o palmă foarte gravă pe care actuala putere politică o dă istoriei României și victimelor comunismului. Sunt niște jocuri politice care nu țin seama de realitățile istorice. Este o lipsă de respect față de toți oamenii care au suferit în închisorile comuniste.”

România are cele mai vechi parcuri auto din Europa și potrivit unor statistici oferite de ACAROM, avem de cinci ori mai multe mașini second-hand decât cele noi în ultimele patru luni. Întrebat dacă sunt beneficii în această situație, domnul Dragoș Geamănă răspunde: Este un minus acest lucru, mai ales că avem probleme și cu Uniunea Europeană în ceea ce privește poluarea. Problema foarte mare este legată de faptul că cetățenii români sunt mai săraci decât cetățenii din vestul Europei și putem discuta despre faptul că există multe domenii pe care un guvern responsabil ar trebui să le abordeze. Puterea de cumpărare a românilor trebuie să crească și trebuie să ne concentrăm pe reducerea poluării.”

Urmăriți emisiunea integral pe Facebook prin link-ul următor:


Distribuți acest articol