Distribuți acest articol

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a trei incendii violente care au izbucnit, în weekend, în Prahova. Două case au fost mistuite de flăcări, dar și un atelier de strungărie.

ISU Prahova anunțat, luni, un bilanț al intervențiilor majore care au avut loc în weekend. Primul incendiu violent a avut loc sâmbătă, la ora 15.51, în localitatea Gornet. La fața locului au intervenit trei echipaje de stingere, unul de descarcerare și unul de prim ajutor.

„La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Pompierii militari au reușit să salveze locuințele din apropiere. Focul, a pornit de la un aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit”, a precizat ISU Prahova.

Un alt incendiu major a avut loc, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14.00, în satul Trestienii de Sus, din comuna Dumbrava.

„Un coș de fum necurățat a adus mari probleme unei familii din satul Trestienii de Sus, comuna Dumbrava. Locuința a fost distrusă parțial ca urmare a incendiului care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 80 mp”, a precizat ISU Prahova, care a intervenit la fața locului cu 3 echipaje de stingere și unul de prim ajutor, pentru stingerea incendiului și înlăturarea consecințelor evenimentului. Focul a distrus o parte din locuință, bunurile de uz casnic și mobilierul de la mansardă.

Pompierii militari au intervenit, sâmbătă seară, și pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit la un atelier de strungărie situat pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din Ploiești.

„Un tânăr de 22 de ani a fost intoxicat cu fum și a necesitat asistență medicală, însă a refuzat transportul la spital. Vâlvătaia a cuprins atelierul și o parte din locuință, unelte, bunuri de uz casnic, manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Incendiul a pornit din cauza unui aparat electrocasnic defect amplasat ori neizolat corespunzător”, a precizat ISU Prahova.

Sursă text: observatorulph.ro

Sursă foto: observatorulph.ro


Distribuți acest articol