Fostul preşedinte Donald Trump revine în lumina reflectoarelor pe scena politică americană într-un discurs la o întâlnire importantă a conservatorilor. Informația este confirmată de o sursă familiarizată cu planurile liderului republican.

Conform presei din State, Trump intenţionează să vorbească în 28 februarie la Conferinţa acţiunii politice conservatoare (CPAC) din Orlando, Florida.

Trump, discurs despre viitorul Partidului Republican

„Va vorbi despre viitorul Partidului Republican şi al mişcării conservatoare. De asemenea, mă aştept ca cel de-al 45 preşedinte să confrunte politicile dezastruoase privind amnistia şi gestionarea graniţei cu Canada ale preşedintelui Biden”, a spus sursa.

După două luni în care a susţinut că pierderea alegerilor a fost rezultatul unei fraude pe scară largă, Donald Trump a fost achitat într-un proces de punere sub acuzare, care a avut loc în Senat. Donald Trump şi-a exprimat mânia faţă de cei 17 republicani din Camera Reprezentanţilor şi Senat care au votat pentru acuzarea și condamnarea sa, iar marţi şi-a îndreptat tirul retoricii acuzatoare către liderul republican din Senat, Mitch McConnell, decanul de vârstă al congresmenilor republicani.

Pierderea atât a funcţiei de preşedinte al SUA, cât şi a controlului în Senat a stârnit îngrijorare în tabăra republicană, care acum planifică cum să recâştige controlul în Congres în 2022.

La CPAC urmează să ia cuvântul şi o serie de lideri republicani consideraţi a fi posibili candidaţi la nominalizare pentru alegerile din 2024, printre aceştia numărându-se fostul secretarul de stat Mike Pompeo şi Kristi Noem, guvernatorul statului Dakota de Sud. Două figuri republicane de marcă din administraţia Trump care nu se află pe lista vorbitorilor CPAC sunt fosta ambasadoare la ONU, Nikki Haley, şi fostul vicepreşedinte Mike Pence.