Politică

Disensiuni în PSD: Membrii partidului critică măsurile fiscale ale lui Ciolacu, acuzându-l că își finanțează campania în detrimentul partidului

Nemulțumirea față de propunerile de creștere a taxelor formulate de liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, nu vine doar din partea opoziției și a populației, ci și din interiorul propriului partid. O serie de membri ai PSD au criticat public strategia lui Ciolacu de a crește taxele în diverse sectoare, inclusiv pe salarii și în industria HORECA, construcțiile și IT.

„Ciolacu ignoră faptul că aceste măsuri afectează în mod direct populația și afacerile mici și mijlocii, care sunt coloana vertebrală a economiei noastre”, a declarat un membru PSD sub protecția anonimatului. „Este clar că își caută bani pentru campanie, dar în acest proces distruge partidul”.

Critica vine în contextul în care mai multe voci din opoziție și din rândul populației acuză PSD de creșterea taxelor într-o încercare de a strânge fonduri pentru campania electorală. Aceasta include și o creștere semnificativă a taxelor pe proprietate, o măsură care a provocat furie în rândul proprietarilor de locuințe.

„Ciolacu pare să-și pună propriul interes înaintea bunăstării românilor și a partidului”, a adăugat sursa din PSD. Disensiunile interne ar putea adânci criza în care se află partidul și ar putea avea consecințe semnificative pentru poziția lui Ciolacu ca lider al PSD.

Cu toate acestea, Ciolacu a rămas ferm pe poziții, susținând că creșterile de taxe sunt necesare pentru a consolida bugetul de stat și pentru a stimula o dezvoltare durabilă. Rămâne de văzut dacă aceste argumente vor fi suficiente pentru a calma nemulțumirile din partid și pentru a preveni eventualele consecințe negative la viitoarele alegeri.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button