Distribuți acest articol

Acum vreo două luni nimeni din România nu știa de viitoare senatoare “anti-mască”. Strecurată pe listele AUR cu doar două zile înainte depunerii dosarelor, s-a agațat la o căruță funcțională și cu cai numai buni de tracțiune.

George Simion deja reușise să obțină la europarlamentare peste 120 000 de voturi, deci era un personaj politic dovedit.

Să strigi la telefon și lumea să stea la circ nu înseamnă voturi. S-a văzut asta la Cumpănașu care avea mii de oameni în Live, dar la vot nu a trecut de 2%.

La momentul când se întâmpla acest lucru AUR era deja în parlamentul României având la intrarea în cursa electorală peste 5% din opțiunile de vot. Acest lucru este știut de cei care făceau sondajele de opinie.

Proveniența acesteia este cel puțin dubioasă, dintr-o formațiune ce nu a reușit să strângă mai nimic la alegerile locale și care nu a putut să aibă semnăturile necesare înscrierii în cursa electorală.

Așa că pe final de înscriere în cursă s-a strecurat ștrengărește în jocul altora și pe locurile altora.

Aportul acesteia la campania electorală a fost unul minim, devenind umbra lui George Simion și profitând de buna imagine a acestuia. Putem spune că în mod viclean a căpușat din imaginea liderului AUR.

În termeni reali aportul ei la campanie a fost unul nesemnificativ, probabil de ordinul a maxim 1%. Acest lucru este demonstrat de faptul că George Badiu a reușit la Vrancea să obțină mai multe procente decât Diana Șoșoacă la Iași. Păi cum se face acest lucru dacă vorbim de o persoană care se pretindea a fi locomotivă? În fapt la Iași se puteau obține mai multe voturi, dar prezența ei pe liste a dezamăgit electoratul.

De altfel situația se vedea și pe teren: unde era prezent George Simion veneau zeci sau sute de oameni, unde se ducea singură senatoarea nu se prezentau nici 10 persoane. Acest lucru deoarece George Simion este un lider, poate înflăcara românii, în timp ce la postările “anti-mască” lumea se uită ca la circ, adică nu din activism.

Diana Șoșoacă a venit în AUR doar ca să reprezinte Neamul Românesc. Ea nu are nici o legătură cu membrii AUR: Omul vine, dar mai și pleacă.

Ori ea făcea tot ce putea ca să discrediteze AUR, iar asta nu din inocență cum ar crede unii: apropierea ei de oamenii PSD sau foști PSD este una evidentă. Fosta încrengătură din PSD de acum 10 ani era aliniată în jurul ei, pornind de la controversatul lider PSD Ninel Peia, sau fostul parlamentar PDSR Francisc Tobă.

Mutarea făcută zilele acestea de către AUR era una normală: senatoarea nu reprezenta partidul ci pe dânsa. Am putea chiar spune că formațiunea politică s-a dovedit puternică prin această mutare și a dat o lecție partidelor tradiționale.

AUR nu va pierde electorat ci va câștiga pe termen lung. De altfel în partid majoritatea zdrobitoare au susținut decizia iar senatoare ar fi blocat partidul să urce peste 20% din opțiunile de vot.

Fosta senatoare AUR va dispărea așa cum a apărut: repede.

Rămasă fără un partid parlamentar în spate, interesul față de ea începe deja să dispară. Ea nu mai reprezintă AUR, nu mai poate vorbi în numele unui partid politic parlamentar, deci “pa”, nu va mai fi în maxim 14 zile.

Singura televiziune unde mai este la moment frecventabilă este RomâniaTV, adică unde fugarul Ghiță este patron.

Va rămâne cu live-urile personale și cu cele ale compatrioatei Bahmuțeanca, personaj istoric ce părea demult apus.

Sigur, de amuzament se vor mai prelua bazaconiile ei, dar fără a mai fi atribuite AUR nu vor mai prezenta interes.

Doar trei luni a durat periplul politic al senatoarei, dar șoul s-a terminat.


Distribuți acest articol