Politică

Dezvoltare urbană sub îndrumarea lui Mihai Enache: stația de Metrou Tudor Arghezi deschide noi drumuri în București

Astăzi, într-un moment istoric pentru București, Mihai Enache, omul din spatele proiectului celei mai recente realizări majore de infrastructură, stația de metrou Tudor Arghezi (Magistrala M2, Berceni Pipera), a vizitat noua stație de metrou, în ciuda faptului că nu a fost invitat la ceremonia de inaugurare a acesteia. Enache, o figură cheie în dezvoltarea infrastructurii urbane a Bucureștiului, a avut un rol esențial în gestionarea acestui proiect de amploare, precum și în alte investiții semnificative, inclusiv în Centrul Medical Multifuncțional Carol Davila, cel mai mare spital de stomatologie din București.

Mihai Enache a condus investiții de peste 250 de milioane de euro în București, iar jumătate din această sumă a provenit sub formă de fonduri nerambursabile. Unul dintre aspectele remarcabile ale contribuției sale la dezvoltarea orașului a fost abilitatea de a convinge Comisia Europeană să aducă modificări legislative în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin includerea primăriilor de sector în implementarea proiectelor majore, facilitând astfel demararea și finalizarea proiectelor cu o eficiență sporită.

Cu privire la stația de metrou Tudor Arghezi, Enache a subliniat faptul că, deși construcția a fost finalizată cu un an în urmă, aceasta a fost operațională abia acum, însă nu va putea deservi călătorii la un standard optim: „Stația și linia de metrou sunt gata de aproape un an, în martie a fost efectuată recepția, s-au mai pierdut câteva luni cu procedurile birocratice, însă astăzi nu există trenurile de metrou care să asigure integrarea stației în circuitul normal al Magistralei M2. Trenurile contractate de Metrorex trebuiau să ajungă începând cu luna iunie 2022, dar azi nu avem nici măcar un termen clar pentru livrarea primei garnituri. Din această cauză, trenurile în stația Arghezi vor funcționa în sistem pendulă, ceea ce va face stația neatractivă pentru călători. A fost o muncă intensă, am deschis noi drumuri și am dat un exemplu de bună practică cu această construcție, însă simt un gust amar pentru că nu va putea fi utilizată la capacitate maximă”, a declarat Enache.

Investițiile semnificative realizate în infrastructură și sănătate reprezintă piloni esențiali ai viziunii de dezvoltare a orașului, iar Mihai Enache continuă să fie un lider remarcabil în transformarea urbană și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor Bucureștiului.

sursa foto: Facebook personal Mihai Enache

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button