Politică

Dezastru pentru Tudorel Toader – A pierdut salariul de 4.500 euro/lună ca rector. Rămâne cu pensia specială de 5.000 de euro/lună

Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei in regimul Dragnea, a pierdut pe langa functia de rector al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC) si un salariu consistent de peste 4.500 de euro pe luna.

Conform celei mai recente declaratiii de avere, Toader castiga peste 267.000 de lei pe an, asta insemanand in jur de 22.000 de lei pe luna.

Fara acest venit consistent, Toader va trebui sa se multumeasca cu o pensie speciala de aproximativ 5.000 de euro pe luna.

Contracandidatul lui Tudorel Toader la functia de rector, profesorul Liviu George Maha, a obtinut doua treimi din voturi.

Liviu Maha a obtinut 487 de voturi, in timp ce Tudorel Toader a luat doar 233 de voturi. Au votat 741 de cadre didactice, adica 87,7% din total.

Liviu Maha este profesor de Economie la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul UAIC.

Tudorel Toader, care a condusa universitatea timp de doua mandate, a reactionat extrem de iritat si suparat.

Iată ce a declarat acesta: „Am preluat managementul unei Universitati scindate in facultati bogate si facultati sarace, avand zeci de milioane datorii la banci, unde nu erau platite activitatile suplinite la plata cu ora sau erau platite cu 1 leu, cu unele imobile de patrimoniu inchise din cauza degradarii, cu unele statiuni ca si cum ar fi fost abandonate.

El spune ca regreta sustinerea si increderea „acordata unora cu agende paralele, cu multe orgolii si lipsa de caracter”.

„In conditiile in care nu au contat realizarile, nu au contat faptele, contand calcule, aranjamente si angajamente, am sentimentul unei ‘Monstruoase coalitii!’”, s-a plans Tudorel Toader, anuntand ca va continua sa fie profesor si avocat.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button