Magazin

Detalii șocante – Polițiștii din Constanța l-au lăsat să plece pe tânărul drogat cu un autoturism fără asigurare

Vlad Pascu, tânărul care a produs un accident de circulație, sub influența drogurilor, în stațiunea 2 Mai, circula cu o mașină fără asigurare RCA, spune avocatul Elenina Nicuț, care susține că a verificat autoturismul care a ucis două persoane.

Tânărul a fost oprit în două rânduri de polițiști și cel puțin o dată aceștia au realizat să mașina nu este asigurată, însă cu toate acestea l-au lăsat să plece mai departe.

Conform legii, lipsa asigurării obligatorii RCA poate fi constatată și în cadrul unui control de rutină al reprezentanților legii, chiar dacă nu ai încălcat vreo regulă de circulație și fără să fi fost implicat într-un accident rutier.

În concluzie, tânărul trebuia să lase în acel loc mașina sau să cheme o autospecială care să o ridice și să o transporte într-un loc sigur până la emiterea unei asigurări obligatorii.

În plus, lipsa unei asigurări RCA va produce și alte efecte în cazul acestui accident. O poliță acoperă eventuale daune produse de șofer, însă în acest caz totul cade pe umerii tânărului de 19 ani, care, cel mai probabil, nu are nimic pe nume, astfel că pentru recuperarea prejudiciilor va fi nevoie de alte procese.

Luni, șeful IPJ Constanța, Constantin Glugă, a recunoscut într-o conferință de presă că șoferul care a produs accidentul mortal din localitatea 2 Mai a fost oprit de polițiști cu mai puțin de trei ore înainte de producerea tragediei, însă a fost lăsat să plece deși în mașina acestuia s-au găsit droguri.

Cu două zile mai devreme, polițiștii îl mai opriseră o dată pe Vlad Pascu, însă nici atunci nu s-a procedat la ridicarea plăcuțelor de înmatriculare sau a talonului, după cum a precizat șeful IPJ Constanța.

El a confirmat că șoferul nu a fost testat pentru droguri, deoarece nu avea un comportament care să indice consumul acestora și a susținut că tânărul a consumat substanțe interzise după ce a plecat din sediul poliției.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button