Deși a promis, Virgil Popescu și-a retras cuvintele: „Piața a fost manipulată. Nu cred că prețurile vor ajunge la nivelul din 2021”

O altă promisiune a ministrului Energiei se prăbușește. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, consideră că piaţa gazului a fost manipulată de Gazprom şi afirmă că, în perioada în care depindem de gazul din Rusia, preţul acestuia nu va scădea la nivelul din aprilie 2021 când exista o anumită linişte pe piaţă.

Virgil Popescu a declarat că preţul gazului a crescut cu 85 la sută, iar acest lucru nu este deloc întâmplător.

”Este cu adevărat ceva ce nu s-a mai văzut, ea (creşterea cu 85 la sută a gazului – n.r.) a început, practic, e accelerată din ultima parte a anului trecut, practic de prin septembrie, brusc gazul rusesc a început să crească, trăgând toată piaţa în sus. Eu am tot spus că , cu certitudine, acest lucru nu a fost întâmplător, faptul că ruşii au redus livrările către Europa, faptul că nu au mai suplimentat cererea, nu au mai suplimentat livrările de gaz, au redirecţionat mult gaz către Asia. Eu cred că a fost gândită special pentru a creşte preţul, pentru  a crea o problemă Europei, ca o primă etapă a războiului din Ucraina.  Tocmai pentru a crea o problemă Europei, să aibă de ce să se ocupe”, a declarat Virgil Popescu.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post Guvernarea le-a luat mințile – Dacian Cioloș vrea să rupă USR – întâlnire de taină cu parlamentarii PLUS
Next post Președintele și premierul au făcut anunțul: Finlanda aderă la NATO