Știrea Zilei

Descoperire de ultimă oră din partea lui Raed Arafat: „Dacă nu ne vaccinăm vine VALUL 5”

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că este posibil să avem și un val cinci al pandemiei de Covid-19, dacă nu înțelegem să ne vaccinăm, întrucât pot apărea noi variante ale virusului SARS-CoV2, mai ales că în România este un teren foarte prielnic cu 70% nevaccinaţi.

„Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat, Raed Arafat la Digi 24,

Medicul trage un semnal de alarmă persoanelor care încă nu s-au imunizat împotriva Covid-19, că este foarte posibil ca în România să avem un val cinci al pandemiei în timp ce țările care au ajuns la procente mari de vaccinare deja se întorc la viața de dinainte.

„Dacă nu ajungem să ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice…şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. Ţările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”.

Raed Arafat, a declarat că situația vaccinării din România este mult sub pragul mondial, țările din Africa sau Asia au atins deja un grad de imunizare de 45%. Media europeană fiind mult mai mare. Medicul atrage atenția populației că vaccinarea este singurul mod prin care putem trece de valul patru al pandemiei de Covid-19.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button