Distribuți acest articol

Una dintre cele mai vechi rafinării din țară, Rafinăria Steaua Română, urmează să fie scoasă la vânzare. Rafinăria Steaua Română a constituit, în ultimul secol, obiectivul reprezentativ al municipiului Câmpina. A fost înființată în anul 1895 cu capital integral privat românesc, fiind singurul producator de parafină din țară, ajungând în 1990 la 1200 de angajați.

La data de 14.12.2020, Rafinăria Steaua Română a fost vândută către TDR Energy SRL împreună cu batalele și obligațiile de mediu aferente, intențiile omului de afaceri Bogdan Teodorescu fiind de a vinde rafinăria către retaileri și dezvoltatori imobiliari. Ca urmare a acestor intenții ale firmei TDR Energy SRL, deputatul AUR Prahova Adrian George Axinia împreună cu Mihai Cucu, președintele organizației AUR Prahova, Cristian Enache, Dan Tabără, Angi Mateescu, Camelia Borcaș și membri marcanți ai partidului AUR: naistul Nicolae Voiculeț și profesorul Alexandru Florian Săraru s-au întâlnit vineri, 12.02.2021 cu omul de afaceri Bogdan Teodorescu.

Scopul discuției a fost necesitatea/oportunitatea redeschiderii tronsonului de cale ferată Gara Câmpina – Gara Câmpinița (lângă rafinărie). Deputatul AUR Prahova Adrian George Axinia a propus păstrarea parcului de rezervoare al rafinăriei, ca soluție pentru redeschiderea tronsonului de cale ferată Gara Câmpina – Gara Câmpinița .


Distribuți acest articol