Distribuți acest articol

Deputatul liberal Pavel Popescu a cerut, duminică, o legislaţie pentru reglementarea reţelelor sociale, cu scopul de a opri “descreieraţi” precum Alexandru Cumpănaşu, care “instigă la ură, abandon şcolar” şi care “în mod indirect face avansuri elevelor minore în văzul tuturor”. În plus, liberalul a cerut demiterea Doinei Gradea de la şefia TVR pentru difuzarea în noaptea de Revelion a unor programe care “instigă la nerespectarea regulilor în plină pandemie”.

“Alexandru Cumpănaşu şi cei 500.000 de elevi care îl urmăresc pe TikTok. Am spus-o de mai multe ori: ar fi ideal pentru noi toţi dacă am putea scăpa de TikTok. Ştiu că vor sări mulţi să mă acuze de cenzură şi dictatură dar luaţi-o uşor, nu vă grăbiţi”, a precizat deputatul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liberalul le-a prezentat părinţilor trei motive pentru care ar închide şi “mâine” TikTok-ul, după cum urmează:

a) Datele copiilor noştri nu ar mai fi transmise către serverele companiilor controlate de Partidul Comunist Chinez şi nu ar mai fi folosite într-un mod abuziv în scopuri comerciale şi de “cercetare”. Eu personal nu aş fi confortabil să ştiu că faţa fetiţei mele este pe un server ce ar putea face experimente cu inteligenţă artificială şi recunoaştere facială fix cum se fac alea pe uiguri (ştiu, unora nu le place subiectul uigurilor dar este o realitate pe care nu o poate nimeni nega).

b) Am avea mai mult timp de calitate alături de copiii noştri, timp ce ar putea fi folosit în activităţi constructive pentru viitorul lor. Copiii noştri ar suferi de mai puţină dependenţă de social media, cu efecte pozitive pentru sănătatea lor.

c) Am scăpa de problema numită Alex Cumpănaşu, un descreierat care instigă la ură, abandon şcolar şi care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuţiile publice cu ele, în văzul nostru, al tuturor.

Pavel Popescu a mai afirmat că i se pare “incredibil” că niciun cont nu a fost suspendat şi niciun organi nu s-a sesizat, în acelaşi timp subliniind necesitatea unei legislaţii serioase pentru platformele de social media.

“În 2019, când conduceam campania online a PNL pentru europarlamentare, Facebook a respins o postare sponsorizată a PNL-ului în care spuneam că oraşele conduse de primari liberali ca Bolojan, Boc, Hava şi Robu, adică administraţiile liberale, sunt comunităţile cele mai dezvoltate din punct de vedere economic şi social, administraţii de succes. Facebook ne-a respins postarea pe motiv că acest lucru nu poate fi demonstrat. Nu a fost singura postare respinsă dar v-o dau ca exemplu ca să vedeţi cât de limitate sunt platformele social media şi de ce avem nevoie de reglementare pentru ele. Simultan cu astfel de postări sau cu etichetarea unor postări care nu fac decât să spună adevărul despre mai multe speţe (vezi modul total abuziv în care Twitter a cenzurat unul dintre cele mai vechi ziare din SUA), avem zeci de Cumpănaşi, descreieraţi ce influenţează zilnic destinele copiilor noştri într-un spaţiu perfect legal, unde ne sacrificăm instant orice principiu pe altarul virtual al socializării umane”, a afirmat deputatul PNL.


Distribuți acest articol