Ministrul Muncii, Raluca Turcan, pregătește un proiect de lege prin care anumite categorii sociale ar urma să muncească până la 70 de ani sau chiar mai mult pentru a nu mai cumula pensia cu salariul.

,,Au pensii speciale dar vor să îi trimită pe români la pensie la 70 de ani. Este o bătaie de joc. Românii au dreptul la o bătrânețe liniștită. Nu putem admite așa ceva și vom chema oamenii în stradă. Actualul guvern PNL-USR-UDMR vrea să îi trimită pe români de la muncă direct în cimitir. Nu le mai ajung banii de furat și atunci abuzează de categoriile defavorizate pentru a-și băga bani în cont. Cerem stoparea de urgență a acestui demers îndreptat împotriva cetățenilor României, este unul inuman.”, a declarat deputatul AUR, Adrian Axinia.

Raluca Turcan afirmă că oamenii lucrează la stat și primesc și pensie în același timp, de aceea consideră oportună această modificare legislativă.

”Sunt foarte mulţi oameni care, şi înainte de vârsta de pensionare, şi după vârsta de pensionare au ales să se pensioneze şi, imediat după pensionare, s-au angajat la stat. Şi, văzând acest trend, care este unul considerabil, adică de oameni ieşiţi în pensie care se reangajează la stat, am apreciat că ar fi bine să dăm această oportunitate să lucreze, dacă vor, în sistemul public, până la o vârstă chiar mai înaintată, de 70 de ani (…) de exemplu, însă să nu mai cumuleze şi pensia în momentul în care au salariu de la stat. Dacă, de exemplu, lucrează în sistemul privat, evident că pot să cumuleze şi salariul în mediul privat şi pensia”, a declarat Raluca Turcan miercuri seară, la Antena 3.