Proiectele votate de PSRM și Partidul Șor, contestate la Curtea Constituțională
Distribuți acest articol

Deputatul AUR de Prahova, Axinia Adrian, a oferit un punct de vedere personal către 4media.info cu privire la decizia Curții Constituționale de respingere a impozitării cu 85% a pensiilor speciale:

“Curtea Constituțională nu mai joacă demult un rol de garant al constituției României.

La momentul de față putem spune că aceasta a devenit neconstituțională și face jocurile meschine ale grupurilor de interese organizate politic prin intermediul partidelor.

Binențeles că se este constituțional să impozitezi diferențiat și este atributul parlamentului și a guvernului să dispună politica fiscală a unei țări. Toate statele europene practică impozitarea diferențială.

Ca să fim foarte clari: pensiile speciale reprezintă privilegii și nu drepturi. Ce să le spunem noi românilor care trăiesc în sărăcie cu mai puțin de 500 de lei pe lună? Că au muncit degeaba 30 de ani și acum noi oferim pensii speciale.

Va trebuie să identificăm mecanisme prin care fiecare să răspundă pentru abuzurile comise. Va trebuie ca poporul român să aleagă fiecare membru al Curții Constituționale dar numai din rândul magistraților și nu a politicienilor.

Cum membrii curții sunt și beneficiarii unor pensii speciale babane, ne aflăm într-o situație de imcompatibilitate iar legislația actuală și constituția nu prevăd un mijloc de control asupra Curții Constituționale, altul decât cel politic și care este inutil.

Avem nevoie de o revizuire generală a modului în care această instituție funcționează, ea devenind doar un instrument politic în mâna partidelor politice” a declarat Axinia Adrian, deputat al partidului AUR.


Distribuți acest articol