ActualitateMagazin

Decizii de ultimă oră în Bihor: Care sunt oraşele şi comunele cu incidenţă mare a cazurilor Covid-19, ce restricţii se impun

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor s-a reunit, joi, pentru a impune sau prelungi restricţiile în mai multe municipii, oraşe şi comune din Bihor, unde incidenţa Covid-19 este mare. Două UAT-uri au o incidenţă de peste 3 cazuri la mia de locuitori, Sântandrei şi Hidişelu de Sus, respectiv în 26 de UAT-uri, între care şi Oradea, incidenţa depăşeşte 1,5, dar este mai mică de 3. 

„În urma analizei efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Bihor, localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor depăşeşte 3/1.000 de locuitori, sunt Sântandrei şi Hidişelu de Sus”, se arată într-o informare a Instituţiei Prefectului Bihor. 

În aceste comune, astfel, este obligatorie purtarea măştii atât în interior, cât şi în toate spaţiile deschise, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani; este suspendată activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior, dar este permisă livrarea la domiciliu; este suspendată activitatea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; sunt suspendate activităţile cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte. 

Cele mai recente analize arată că localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu cu 3/1.000 de locuitori sunt: Oradea, Beiuş, Aleşd, Marghita, Bratca, Copăcel, Sânmartin, Suplacu de Barcău, Săcădat, Toboliu, Olcea, Căbeşti, Oşorhei, Husasău de Tinca, Drăgeşti, Holod, Cetariu, Şinteu, Bunteşti, Remetea, Cefa, Nojorid, Abrămuţ, Lugaşu de Jos şi Rieni.

În aceste UAT-uri activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi este limitată la intervalul orar 06.00-22.00. De asemenea, activitatea cu publicul a cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, precum şi a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Back to top button