Peste o mie de timișoreni au ieşit să protesteze, duminică după-amiază, faţă de măsura de carantinare a Timişoarei şi a celor patru comune periurbane, Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda, decizie care intră în vigoare în noaptea de duminică spre luni, la ora 00.00.

Oamenii au început se adune în centrul oraşului, în jurul orei 16.00. Aceştia au venit cu steaguri tricolore şi poartă în mâini pancarte. Încă de la începutul protestului, au început să strige lozinci precum “Fără carantină”, “Libertate”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, ”Jos cu Fritz”.

Decizia de carantinare a Timişoarei şi a celor patru comune periurbane, Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda, a fost luată sâmbătă, la propunerea lui Dominic Fritz.

Arafat și membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timișoara s-au sfatuit la ceas de seară și au votat carantina în Timisoara și comunele periurbane.

Ce competențe medicale sau epidemiologice au acești indivizi?

Ce competențe epidemiologice sau medicale au prefectul (care e avocat), și majoritatea membrilor acestui comitet, cum ar fi Inspectorul Șef de la Inspectoratul Regional de Construcții, Directorul de la Drumuri și Poduri, Inspectorul de la Garda Forestieră, Directorul de la „Îmbunățiri funciare”, șeful de la Finanțe Timis, ș.a.m.d., să se pronunțe referitor la măsura carantinării.

Arafat și majoritatea celor care au impus această decizie de carantinare a Timișoarei nu au studii de specialitate în domeniul epidemiologic. Această decizie impusă este una politică nu medicală. Cât despre Dominic Fritz, dacă îți asumi să carantinezi, îți asumi și măsuri de protecție pentru cei care sunt afectați de restricții.

Pentru că dacă nu, creezi un dezechilibru social evident între cei care sunt afectați direct de restrictiile impuse și cei care nu le resimit deloc. Ca și afacere, loc de muncă, etc. E ușor să fii pro carantină de pe canapea când faci home office. E mai greu când carantinarea îți închide afacerea sau te lasă fără sursa de venit.

În noiembrie rata de infectare în Timișoara era de 8.23, dar veneau alegerile, nu se impunea carantina? Iar acum când rata este de 7.49, e mare tragedie și se impune?

Fritz, pleacă și lasă afacerile românilor în pace!