ActualitateMagazin

De Ziua Poștei, peste 200 de copii le-au trimis scrisori personajelor preferate

15 scrisori dintre cele peste 200 analizate, scrise de copii cu vârste între 6 și 11 ani, vor fi adunate într-un eBook de către Editura Didactica Publishing House, într-un demers de promovare a educației prin metode alternative. Editura i-a provocat pe copii să trimită personajelor preferate o scrisoare, care să ajungă la aceștia până de Ziua Internațională a Poștei, sărbătorită anual pe 9 octombrie, iar cei mici nu au ezitat să răspundă.

Obiceiul de a scrie scrisori, cu stiloul, nu electronic, este din ce în ce mai rar. Am considerat că o astfel de provocare este în acord cu dorința noastră de a promova educația prin metode alternative. O scrisoare presupune imaginație, dar și cunoașterea personajului în profunzime. Ideea de altfel a pornit de la Felix, un personaj extrem de apreciat de micii noștri cititori, care trimite scrisori din întreaga lume, descriindu-și aventurile. Seria acestuia este continuată de Poștașul vesel, care, prin intermediul personajelor unor povești clasice, care trimit la rândul lor scrisori, îi ajută pe cei mici să înțeleagă concepte precum carte poștală, telegramă, pliant, a explicat Florentina Ion, director general și fondator al Editurii DPH.

scrisori-de-Ziua-Postei

Astfel, peste 200 de scrisori au ajuns la sediul editurii pe parcursul lunii septembrie. Iată care au fost personajele de poveste care au primit cele mai multe scrisori:

  1. Ema și Eric – personajele centrale ale seriei semnate de Ioana Chicet-Macoveiciuc
  2. Felix – seria iepurașului – poștaș Felix, autor Annette Langen
  3. Louna – Louna și stelele magice, autori Nadja și Julie Camel
  4. Ashna – Ashna și cutia magică, autori Nadja și Julie Camel
  5. UrSoc și CavaleRilă – personajele unei serii cu aventuri minunate, semnată de Walko
  6. Ida – Curaj, Ida!,

 » sursa: www.qbebe.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button