Politică

De România are grijă altcineva – Ciucă ne îndeamnă să rămânem uniţi, solidari, să sprijinim Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, la Cincu, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, că războiul de agresiune „neprovocat, ilegal şi premeditat” împotriva Ucrainei este cea mai importantă ameninţare la adresa aliaţilor de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, arătând că e nevoie de unitate şi solidaritate pentru sprijinirea Ucrainei şi împiedicarea extinderii războiului.

„În primul rând, permiteţi-mi să exprim recunoştinţa ţării mele pentru prezenţa în România a celor aproape 200 de militari din Ţările de Jos. Eforturile lor, împreună cu colegii lor francezi, belgieni şi români pentru a construi şi opera grupul de luptă aliat sunt foarte apreciate de români.

Războiul de agresiune neprovocat, ilegal şi premeditat împotriva Ucrainei este cea mai importantă ameninţare la adresa aliaţilor de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Trebuie să rămânem uniţi, solidari, să sprijinim Ucraina şi să împiedicăm extinderea războiului”, a declarat Ciucă, în faţa militarilor din România, Olanda, Belgia şi Franţa dislocaţi la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”.

„Efectele războiului Rusiei se extind atât la ţările aliate vecine, cât şi la partenerii noştri vulnerabili. O mare responsabilitate pe care o avem în calitate de aliaţi este să ne asigurăm că lecţia învăţată din această criză de către Rusia şi alţi actori globali şi regionali este că agresiunea are efecte negative semnificative în cadrul Uniunii Europene şi NATO, dar şi în formatele multilaterale.

Am adoptat o poziţie fermă şi hotărâtă faţă de Rusia, vizând izolarea ei la nivel internaţional, susţinerea unor sancţiuni dure şi asigurarea punerii lor în aplicare, pledând pentru un sprijin mai larg din partea democraţiilor din întreaga lume. România a susţinut toate pachetele de sancţiuni ale Uniunii Europene, inclusiv cel mai recent al optulea pachet”, a subliniat Nicolae Ionel-Ciucă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button