Politică

Dan Tanasă: „PSD dă dovadă de amatorism politic. În 2020 promitea 40% la pensie, astăzi au ajuns la 10%”

Dacă pentru primari, creșterea salariilor s-a putut face în mai puțin de o saptămână, iată, vedem cum la salariile și pensiilor românilor, guvernanți vor să calculeze la sânge deficitul bugetar.

Deputatul AUR Dan Tanasă a declarat, miercuri, că modul în care coaliţia de guvernare pune problema majorării pensiilor este o dovadă de „amatorism politic şi este o bătaie de joc” la adresa românilor, menţionând că PSD şi PNL preferă în continuare să-i „amăgească” pe oameni, avansând diferite cifre.

Coaliția de guvernare nu a rezolvat nici acum tema pensiilor oamenilor. Dacă în 2020 PSD vorbea de majorarea pensiilor cu 40%, acum după toată această criză, inflația, care pur și simplu a mâncat din veniturile românilor, PSD vorbește de 10% mărire a pensiilor. Și nici acest 10% nu este clar. (…) Românii sunt lăsați singuri în fața valului de creșteri în facturi, al prețurilor la alimentele de bază. Considerăm că este inacceptabil că PSD vorbește despre faptul că mai întâi să rezolve pensiile speciale, să rezolve criza din energie și apoi după aceea se vor ocupa și de pensiile celor mai săraci din România.

În mod evident, felul în care coaliția de guvernare pune problema în chestiunea majorării pensiilor este dovadă de amatorism politic și este o bătaie de joc la adresa românilor. Nu au rezolvat nimic, deși discuția în chestiunea facturilor la energie durează de foarte multe luni, nu au rezolvat acest subiect. PSD și PNL preferă în continuare să îi amăgească pe oameni cu diferite cifre, în loc să se asigure că veniturile pensionarilor cresc cu adevărat, măcar cu rata inflației.” a spus Dan Tanasă la conferința de presă organizată de partidul AUR.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button