Politică

Dan Tănasă, întrebare cheie: Ce s-a ales de banii strânși pentru Cumințenia Pământului

La șase ani de la celebra subscripție publică pentru cumpărarea operei ”Cumințenia pământului” a lui Brîncuși, milionul de euro strâns de guvern rămâne pierdut fără urmă. Într-o interpelare pe adresa ministerului Culturii, deputatul AUR Dan Tănasă cere informații legate atât de banii strânși, cât și despre starea actuală a celebrei creații.

”Campania ,,Brâncuși e al meu”, desfășurată pe durata a cinci luni în anul 2016, s-a bucurat de contribuția a sute de mii de persoane fizice și juridice, însumând aproximativ 1.163.032 de euro pentru sculptura Cumințenia Pământului” amintește deputatul.

Care adresează câteva întrebări ministerului:

– Unde se află în acest moment Cumințenia Pământului?

– De ce nu se ajunge la o înțelegere cu proprietarii operei?

– Ce s-a întâmplat cu suma de 1.163.032 de euro încasată de statul român în urma subscripției publice care a avut loc în 2016, sub Guvemul condus de Dacian Ciolos?

– De ce este atât de greu că Ministerul Culturii să restituie donațiile românilor, dacă tot s-a dovedit incapabil să folosească acești bani?

– Există vreo anchetă la nivelul autorităților statului român cu privire la supraevaluarea operei de la 4,5 milioane de euro la 11 milioane de euro, având în vedere că este vorba despre o lucrare care aparține patrimoniului cultural național, categoria Tezaur?

– Cine și­-a asumat responsabilitatea pentru acest eșec national în care ne-am făcut de rușine la nivel internațional?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button