Recomandarea redacției

Dan Tanasă – despre creșterea alocației de hrană în spitale: „Puțin câte puțin, cât să pară că le pasă! Aceasta este strategia PSD și PNL!”

Dan Tanasă critică ultima măsură luată de coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR cu privire la alocația de hrană pentru spitale. Deputatul AUR susține că liderii din fruntea statului dacă ar fi fost într-adevăr preocupați de români ar fi mărit alocația de patru ori, pentru ca pacienții din spitale să consume cu adevărat o hrană sănătoasă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a apreciat că trebuie mărită norma de hrană pentru pacienţii din spitale de la 11 lei la 20 de lei, pentru că o impune piaţa şi nu este „un moft sau o pomană”.

„PSD, PNL și UDMR au aflat abia acum, în 2022, că pacienții din spitalele din România sunt tratați mizerabil atunci când vine vorba de mâncare. Și ca să mimeze interesul au făcut o lege prin care dublează alocația de hrană în spitale, de la 11 lei la 22 de lei.

Dacă erau într-adevăr preocupați măreau alocația de patru ori, pentru ca pacienții din spitalele din România să consume cu adevărat hrană sănătoasă! Puțin câte puțin, cât să pară că le pasă! Aceasta este strategia PSD și PNL!”, a scris Dan Tanasă pe Facebook.

Întrebat de când ar putea fi mărită această normă de hrană, Marcel Ciolacu a precizat: „Am vorbit cu domnul ministru Rafila, dânsul va prezenta şi ministrului de Finanţe şi premierului, e în derulare, s-ar putea ca săptămâna asta, săptămâna viitoare să rezolve această problemă, pentru că o impune piaţa, nu este un moft sau o pomană, dimpotrivă, e un lucru pe care trebuie să îl regleze Guvernul”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button