Opinii

Dan Rădulescu – „Poporul din Moldova este tratat ca un popor de rangul doi. România trebuie să schimbe acest lucru”

Dan Rădulescu, analist politic, a vorbit în emisiunea Alert News, prezentată de Georgiana Bangălă, despre noutățile din lumea politică. Urmăriți emisiunea integral pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5JHylcKIMY/

Primul subiect dezbătut în emisiune a fost despre politica din Republica Moldova și ce legătură are partidul PUN cu partidul românesc PMP: „Este o ultimă încercare de reviriment politic din partea PMP sub o umbră a partidului PUN din Republica Moldova. PMP a dezamăgit foarte mult atât timp căt a existat pe arena parlamentară. În ultimul mandat, 2016-2020, intrase deja în disoluție. PMP a fost un partid în care foarte mulți români și-au pus încrederea, având ca reprezentat pe Traian Băsescu. Acesta a dezamăgit prin totalul dezinteres pe care l-a manifestat față de funcție pe care a deținut-o, mai ales în al doilea mandat de președinte, dar și prin jocurile politice pe care le-a făcut prin promovarea unei adevărate camarile de partid. Partidul PUN va avea aceeași soartă dacă nu va prinde baremul electoral.

Partidul PUN nu cred că este o amenințare pentru partidul AUR, cu toate că acest PUN a fost creat tocmai pentru a contrabalansa influența AUR în Republica Moldova. Le este frică de opoziția partidului AUR, deoarece a luat campania electorală cât se poate de serios. Partidul AUR se adresează românilor care au rămas pe teritoriul din Republica Moldova, dar și românilor care au plecat din Moldova în căutarea unei vieți mai bune. Având aceste lucruri pe ordinea de zi, plus agenda unionistă pe care nici un partid din România nu și-a asumat-o după 89′, AUR are șanse să obțină un scor electoral surprinzător și să elimine din compeția electorală.” afirmă analistul politic, Dan Rădulescu.

Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre deputatul Alexandru Muraru, cel care dorea scoaterea partidului AUR în afara legii, și ajuns Președintele PNL Iași până la alegerile interne din cadrul partidului: „A plecat domnul Alexe, un ministrul al Mediului total inexistent și un șpăgar nesimțit. A fost înlocuit cu un tovarăș de tip nou, care și-a permis să aducă o mare ofensă tuturor românilor atunci când a pus o poză cu un tanc rusesc de Ziua Eroilor. Poza aceea a fost ștearsă peste cinci zile, fără măcar să se prezinte niște scuze publice. Alexandru Muraru este singura persoană absurdă care dorea scoaterea unui partid care a ajuns în scena politică în urma unui vot cât se poate de democratic. Nu îți convine rezultatul votului, muncește politic și schimbă-l. Alexandru Muraru are declarații politice doar de dragul de a suna bine și de a da bine pe sticlă.” susține Dan Rădulescu.

Back to top button