Opinii

Cum să-ți conducă țara un om care, în ziua când se comemorează Colectivul, joacă golf?

Ce se întâmplă astăzi în România este incompatibil cu ce am visat noi în 1990, spune filosoful Gabriel Liiceanu, care critică ultimele gesturi ale președintelui Klaus Iohannis, „un om pe care l-am ales”.

„Vă spun sincer că nu m-am uitat la televizor de luni de zile, iar când dau drumul în mașină la un radio de știri sunt șocat de ceea ce aud.

Sunt la curent cu ce se întâmplă, dar e total incompatibil cu ce am visat noi în 1090 și atunci trebuie să-ți creezi un sistem de conservare, altfel înnebunești”, spune Gabriel Liiceanu

„Cum să-ți conducă țara un om care, în ziua când se comemorează Colectivul, în loc să se ducă acolo sau să spună ceva, joacă golf? Asta este o palmă uriașă, este o formă de patologie. Ce grad de cinism sau de trufie poți să ai ca să faci asta?

Vorbim de un om pe care l-am ales. Cum e posibil ca să moară sute de oameni pe zi, iar ei să discute de șase luni ce guvern să fie, și o fac cu o pasiune nebună? În jur oamenii mor, iar ei se joacă de-a politica”, spune Liiceanu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button