Recomandarea redacției

Cristian Terheș, despre poziția Guvernului României: „Niciodată la masa bogaților, sclavii și săracii nu vor lua parte”

Europarlamentarul Cristian Terheș afirmă că de 11 ani România este ținută în afara spațiului Schengen, deși și-a obținut dreptul național de a fi parte din această uniunie vamală.

Dacă partidele care s-au perindat până acum la guvernare și-ar fi făcut treaba, România ar fi intrat astăzi în Schengen, exact cum a intrat Croația, a susținut Cristian Terheș de la Bruxelles.

Niciodată la masa bogaților, sclavii și săracii nu vor lua parte. E momentul să ne ridicăm în picioare și să ne cerem drepturile care ni se cuvin. Intrarea României în Schengen nu este un privilegiu, nu este ceva pe care cineva ni-l dă din prea mare mărinimie pe care o are față de România. Este un drept pe care România l-a câștigat cu costuri enorme. Protejarea granițelor României și granițele Uniunii Europene se face cu banii românilor. Dacă avem obligații pe deoparte, normal este să avem și drepturi.„, a completat Cristian Terheș.

România a ratat din nou aderarea la Spațiul Schengen după ce Austria și Olanda au votat joi la Consiliul JAI de la Bruxelles împotriva aderării Bulgariei și României la acest spațiu. Austria a anunțat oficial, prin vocea ministrului său de Interne, că se opune aderării României și Bulgariei.

Olanda a votat la pachet pentru respingerea României și Bulgariei, deși susținea România, dar decuplarea celor două țări s-a dovedit imposibilă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button