Creșterea pensiilor speciale nu este o măsură de dreptate, ci pur și simplu o cumpărare în vrac a magistraților

Carevasăzică, de anul ăsta, foștii magistrați, care au deja pensioare speciale de 20.000 de lei, vor mai primi lunar încă 4.000 de lei, adică încă vreo două pensii de amărăștean. Asta în condițiile în care guvernul (mă)Ciucă se tot vaită că nu sunt bani de măriri de pensii, nu sunt bani de măriri de salari, nu sunt bani de măriri de burse la elevi și de indemnizații la copii.

Ei, uite că pentru magistrați s-au găsit bani! Doar n-ați fi vrut să le mărească altora salariile și pensiile, iar pe bieții magistrați să-i lase săraci lipiți, de să nu aibă, sărmanii, nici după ce bea Chivas Regal! Că doar nu amărâții de pensionari din fabrici, uzine și ceapeuri sau pârliții de profesori dau sentințe, ci magistrații. 

Ce, ați fi vrut să nu le dea nimic în plus la salariu și pensie și să se șucăre domnii magistrați? Păi nu se făcea așa ceva, cum să riște politicienii să-i supere pe magistrați, că doar vorba aia, mai devreme sau mai târziu tot la mâna lor ajung!

De fapt, asta a și fost miza, iar creșterea salariilor și pensiilor speciale nu este o măsură de dreptate socială, cum vrea s-o ambaleze domnul Predoiu, ci pur și simplu o cumpărare în vrac a magistraților.

Sau, dacă vreți, o poliță de asigurare prin care întreaga clasă politică de la putere își va cumpăra liniștea, libertatea și, practic, imunitatea în fața legii. 

De altfel, din câte vedem în ultimii ani, magistrații au priceput lecția și, ori de câte ori judecă vreun politician, o fac în dorul lelii: procurorii se fac că lucrează, întocmind rechizitoriile în așa fel încât să fie cât mai slabe și mai incomplete, iar judecătorii amână la nesfârșit sentințele, până intervine prescrierea și acuzații, politicieni cu ștaif, oameni de afaceri „controversați” și chiar interlopi aflați mână-n mână cu sistemul uselist, sunt liberi ca păsările cerului să se găinățeze cu sârg în capul nostru.

Dar acum gata cu vorba: toți la treabă, dragi cititori, că a început deja noul an și trebuie să muncim din greu, ca să avem din ce le plăti magistraților, politicienilor și celorlalți „esențiali” care ne-au încălecat salariile și pensiile ultra-super-speciale!

Nu uita să distribui acest articol!
Merkel închide minele din Germania. Preferă să importe gaz rusesc de la Putin Previous post Germania își apără interesele: Gazoductul Rusesc Nord Stream 2 nu trebuie implicat în disputele politice
Next post Kazahstan – Odată ce rușii au intrat în casa ta, este foarte greu să îi mai faci să plece