ActualitateMagazin

Covid-19: Cinci comune din Bihor, între care Sânmartin, nevoite să suspende activităţile HoReCa şi de divertisment în interior. Urmează Oradea… 

Creşterea incidenţei cazurilor de Covid-19 în mai multe UAT-uri din judeţul Bihor a determinat, sâmbătă, întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de prefectul Dumitru Ţiplea, fiind luate mai multe decizii de ultimă oră.

Astfel, după creşterea incidenţei Covid-19 la peste 3 cazuri la mia de locuitori, în cinci comune din Bihor se interzic o serie de activităţi şi devine obligatorie purtarea măştii şi în spaţiile deschise.

5 comune cu probleme

Pe lista acestora intră, de duminică, 25 octombrie, potrivit hotărârii CJSU, comunele Sânmartin, Toboliu şi Bratca. De asemenea, se menţin restricţiile pentru Sântandrei şi Hidişelu de Sus, impuse zilele trecute tot pentru depăşirea pragului de 3 cazuri Sars-Cov-2 la mia de locuitori.

„Conform analizei extinse a DSP, nu se impune carantinarea acestor localități”, se arată într-o informare transmisă sâmbătă de Instituţia Prefectului. 

În schimb, în cele 5 UAT-uri, aşa cum prevede legea, „este obligatorie purtarea măştii atât în interior, cât şi în toate spaţiile deschise, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani”.

Se interzice activitatea cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte, în aceste UAT-uri. De asemenea, este interzisă funcţionarea în interiorul clădirilor a restaurantelor, cafenelelor şi sălilor de jocuri de noroc. 

Doar pentru cei cazaţi

Acest lucru îi afectează pe reprezentanţii HoReCa, în special în comuna Sânmartin, cu staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai. 

Chiar şi aşa, potrivit deciziei CJSU, făcută în conformitate cu reglementările naţionale, restaurantele şi cafenelele din interiorul „hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare” vor putea funcţiona, însă vor deservi strict „persoanele cazate în cadrul acestor unităţi”. 

Terasele din UAT-urile cu incidenţă de peste 3 pot rămâne deschise „cu asigurarea unei distanţe de minim 2 metri între mese şi participarea a maxim 6 persoane la o masă,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button