ActualitateMagazin

Coreea de Sud a trimis prima misiune spațială care să studieze Luna

Coreea de Sud a trimis prima misiune spațială care să studieze Luna.

Alăturându-se listei națiunilor cu planuri ambițioase în spațiu, Coreea de Sud a pornit joi spre Lună.

Prima sa navă spațială lunară, numită Danuri, a fost transportată spre spațiu la ora la 7:08 p.m. Ora de Est de către o rachetă SpaceX Falcon 9, care a fost lansată de la Stația Forțelor Spațiale Cape Canaveral din Florida. După aproximativ 40 de minute și o serie de aprinderi de motor, nava spațială coreeană s-a separat de a doua etapă a rachetei, pornindu-și călătoria către Lună.

Când ajunge pe orbita lunară, se va alătura navelor spațiale ale NASA, Indiei și Chinei, care explorează în prezent însoțitorul Pământului. Sarcina științifică a lui Danuri este de a studia câmpul magnetic al lunii, va măsura cantități de elemente și molecule precum uraniu, apa și heliu-3 și va fotografia craterele întunecate de la poli, acolo unde soarele nu strălucește niciodată.

Gheața ar putea oferi o istorie rece a sistemului solar vechi de 4,5 miliarde de ani și o mulțime de resurse pentru viitorii astronauți care vor vizita. O astfel de gheață poate fi, de asemenea, extrasă și topită pentru a furniza apă și ruptă în oxigen și hidrogen, ceea ce ar oferi atât aer de respirat pentru astronauți, cât și propulsori pentru rachete pentru călătorii care doresc să lanseze de pe Lună către alte destinații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button