Distribuți acest articol

Nicușor Dan a luat decizia de anulare a PUZ-urilor de sector. Specialiștii susțin că decizia nu este una care se poate lua de către primarul general al Bucureștiului și că este nevoie de o concluzie a instanțelor de judecată și care să constate că acestea au fost emise în termeni ilegali.

Cu toate acestea Bucureștiul nu a știu să își actualizeze PUG-ul și de aceea primăriile de sector au fost forțate să ia problema în propriile mâini și au făcut acest lucru prin întocmirea unor PUZ-uri de sector.

Nimic nu pare ilegal până la acest moment.

Nicușor Dan se folosește de emoția publică și de unele cazuri particulare pentru a-și justifica decizia.

Realitatea este însă că pe lângă zecile de ilegalități comise sunt zeci de mii de certificate de urbanism și de autorizații de construire emise în ultimii 10 ani. Practic toate acestea s-au emis pe baza acestor PUZ-uri ce erau valabile la momentul deciziei deoarece nimeni nu contestase ilegalitatea aprobării lor.

Ori nu discutăm aici doar de clădiri de locuit puse în locuri improprii ci de fiecare autorizație pentru o simplă locuință, o amenajare, o modificare de fațadă.

Să dai jos ceva este ușor, să pui la loc este foarte greu. Practic Nicușor Dan a creat o problemă care îl depășește complet și nu înțelege amploarea situației catastrofale pe care a creat-o.

Se mai pune întrebarea firească: se mai pot face investiții importante în București? Cine mai riscă să bage câteva zeci de milioane de euro pentru ca în cele din urmă să afle că totul a fost ilegal și că va pierde banii acumulați poate toată viața?


Distribuți acest articol