Distribuți acest articol

Un doctor rezident din Cluj a făcut semipareză după ce s-a vaccinat împotriva covid 19 cu doza de rapel. Aceasta este a doua reacție severă adversă din România, prima fiind înregistrată ieri.

Medicul rezident din Cluj spune că a avut o pareză temporară pe partea stângă a corpului. Până acum au fost făcute peste 620 de mii de doze şi puţin peste 2 mii de oameni s-au plâns că nu s-au simţit bine după imunizare.

Doctoriţa din Vâlcea s-a dus la rapel joia trecută, pe 28 ianuarie. După administrarea serului, a rămas 15 minute sub supravegherea medicului din centrul de vaccinare. Exact aşa cum prevede protocolul.

Claudia Capp, coordonator Centrul de Vaccinare Spitalul nr. 2 din Vâlcea: A apărut o tahicardie şi, în jur de 120, 130 şi o tensiune în jur de 15 cu 9 şi, la un moment dat, nişte frisoane. Am chemat ambulanţa, care a venit imediat şi a mers la UPU.

Pentru că nu mai avea probleme, femeia a fost trimisă acasă. A doua zi, s-a întors în Spitalul din Vâlcea pentru că avea contracții convulsive ale mușchilor la mâini. A fost internată la neurologie şi medicii i-au făcut mai multe investigaţii. Duminică, au externat-o. Două zile mai târziu, a avut din nou nevoie de îngrijiri.

Claudia Capp, coordonator Centrul de Vaccinare Spitalul nr. 2 din Vâlcea: A venit cu nişte crize de hemicorp drept şi, atunci, s-a refăcut RMN-ul care a fost bun. Pareza facială e descrisă la reacţiile de la vaccin.

Medicul a cerut să fie transferat în Capitală. De azi, femeia e internată la Spitalul Universitar. Reprezentanţii unităţii spun că aceasta se simte bine.

Amelia Pițiga – purtător de cuvânt DSP Vâlcea: Suntem în curs de verificări. Așteptăm câteva documente de la unitatea sanitară unde dumneaei s-a prezentat.


Distribuți acest articol