Știrea Zilei

Clotilde Armand ar putea ajunge la DNA – Cazul Piedone, în oglindă cu acuzaţiile care i s-au adus primarului Sectorului 1

Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat de procurorii DNA de pe Aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni şi dus la audieri, într-un nou dosar. Acuzațiile care i se aduc edilului Sectorului 5 pot să o ”țintească” și pe Clotilde Armand, cele două cazuri fiind, paradoxal, ”în oglindă”, iar primarul Sectorului 1 ar putea ajunge la DNA.

„După preluarea atribuţiilor aferente funcţiei de primar al Sectorului 5, suspectul Cristian Victor Piedone Popescu, cu ştiinţă, ar fi omis să ia măsurile inerente atribuţiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 Bucureşti adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum şi măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenţei statistice, inspecţiei şi controlului furnizării serviciului. În consecinţă, o societate comercială care nu deţinea licenţă ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice şi de la asociaţiile de proprietari de pe raza Sectorului 5, tarife majorate cu 25% faţă de tariful aprobat de consiliul local. Aceasta în condiţiile în care societatea Salubrizare Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deţinută de Sectorul 5 Bucureşti, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv”, au arătat procurorii DNA.

Procurorii s-au mișcat repede în speța ”Cristian Popescu Piedone”, poate şi după cazul Udrea, mai ales că marţi se aşteaptă sentinţa definitivă în dosarul Colectiv–  dar ”au o cu totul abordare în ceea ce o privește pe Clotilde Armand”.

Potrivit comunicatului DNA, Cristian Popescu Piedone este acuzat de ”abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Surprinde, totuși, lentoarea de care dă dovadă Direcția Anticorupție în acest caz, existând – așa cum precizează sursele GÂNDUL – ”senzația că în cazul Clotildei Armand nu se face absolut nimic”.

”Clotilde Armand a făcut un contract cu REBU SA, numai că nu avea acordul Consiliului Local. Mai mult, așa cum s-a întâmplat și în Sectorul 5, REBU a practicat tarife care nu au fost aprobate de Consiliul Local”.

Dar punctul final nu poate fi pus aici, din cauză că există și alte acuzații referitoare la contractul încheiat de Primăria Sectorului 1 cu REBU SA.

Aceste două spețe – salubrizare Sector 5 și salubrizare Sector 1 – au puncte comune indiscutabile, în ultimă instanță fiind de văzut care va fi poziția DNA, ce mutări vor face procurorii anticorupție și când va fi chemată Clotilde Armand, pentru a da explicații, la sediul Direcției Anticorupție.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button