Economie

Claudiu Tîrziu(AUR): Guvernul Ciucă falimentează sectorul de construcții

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat că Guvernul PSD/PNL/UDMR falimentează sectorul de construcții prin lipsa unor măsuri coerente privind dependența de importuri. Prețul materialelor de construcții a explodat în ultimul an, iar împreună cu creșterea dobânzilor la credite investițiile în domeniul imobiliar stagnează.

Sectorul de construcții este grav afectat de creșterile record ale costurilor cu materialele de construcții. Multe unități de producție a materialelor necesare sectorului de construcții au fost închise în ultimii ani. În România, aproape că nu se mai produce oțel, iar industria petro-chimică a dispărut. Am ajuns să importăm și bitum.

Dacă prețurile cresc, înseamnă că oferta este scăzută. Un guvern responsabil ar acționa rapid către creșterea ofertei interne de materiale de construcții. Acest lucru ar conduce la scăderea prețurilor și la crearea de locuri de muncă în țară.

Propun:

• interzicerea exporturilor de materii prime sau produse finite din sectorul materialelor de construcții;

• scheme de ajutor de stat pentru deschiderea de noi capacități de producție a materialelor de construcții;

• promovarea unei politici naționale orientată către diversificarea acestui sector și creșterea gradului de acoperire a necesarului de materiale de construcții din producția internă.”, a declarat senatorul AUR, Claudiu Târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button