ActualitateRecomandarea redacției

Claudiu Târziu(AUR): Firea, Nicușor și Băsescu au șanse la pușcărie, nu la primărie

Claudiu Târziu, candidatul de dreapta din partea AUR la primăria București, critică dur pe cei trei candidați autopropuși cu șanse la primărie:

„Ce avem noi aici, vorba unui personaj din seria BD? (Iertați referința antică)
Avem trei candidați auto-propuși ca fiind singurii cu șanse. Șanse la pușcărie, aș completa eu.

  1. Gabriela Firea, care e PR grupului de interese, ca să mă exprim exlegant, condus de Pandele. Înainte de campania electorală, umbla zvonul că vine DNA să o ia. Alarmă falsă. Dar pentru o parte a electoratului bucureștean, care, nu-i ala, ar vrea o viață mai normală în Capitală, nu contează nici acuzațiile, nici faptele, darămite zvonurile.
  2. Nicușor Dan, zis și Plicușor Ban, în cercurile de răutăcioși. Ce te faci însă cînd reputația dă semne că se confirmă? Omul a intervenit, în calitate de deputat, în interesul unui privat, la o autoritate publică. Asta îi poate aduce un dosar penal. Mai ales că s-au găsit și niște adverdsari (odioși, dacă mă întrebați, dar nu mai puțin îndreptățiți), care să-i depună plîngere la Parchet.
  3. Traian Băsescu, pe numele lui conspirativ Petrov, care se face vinovat de fals în declarații, de vreme ce a semnat cu mînuța lui atît informări la Securitate, cît și declarații pe propria răspundere că nu a colaborat cu poliția politică din vremea comnunismului. I s-ar cuveni și lui un dosar penal, dar încă beneficiază de chichițe avocățești și termene în instanță. Nu mi-e clar dacă acum, cînd și-a depus candidatura la Primăria Capitalei, a declarat că a colaborat cu Securitatea sau o ține într-o minciună.”

Claudiu Târziu susține că sondajele de opinie manipulează opinia publică și nu reflectă opțiunea reală:

„Iată, deci, dragii mei care sînt primii clasați în ”sondajele de opinie”.

Pe de altă parte, aceleași sondaje arată că românii pretind că s-au săturat de corupție, că vor schimbarea clasei politice, că vor oameni noi și curați în politică etc. Vor din gură sau în realitate? Asta va dovedi votul din 27 septembrie, la care sînt chemați toți bucureștenii.

E timpul să încetați a vă mai iluziona cu ”votul util” și să folosiți votul de conștiință. Dacă vreți schimbarea, faceți-o, nu mai cereți altora să o facă! Nu votînd ”răul mai mic” (Nicușor în loc de Firea, de pildă), nu votînd ideologic cu cel pe care îl considerați cu mai multe șanse (pe Băsescu, în locul lui Târziu, de exemplu), nu votînd în contra schimbării de frică să nu vină unul mai flămînd (pe Firea, în locul lui Nicușor, de exemplu) veți avea o viață mai bună.

Șansele oricărui candidat sînt cele pe care le dați dvs, electoratul acelui candidat, nu cele pe care susțin sondajele de opinie că le are.

Nu supraexpunerea publică a unei figuri sau a alteia demonstrează profesionalismul, onestitatea, viziunea și voința politică a acelora, ci trecutul lor, care se poate verifica ușor.

Vedeți ce am făcut eu în cei 30 de ani de la revoluție și ce-au făcut aceștia trei, Firea, Dan și Băsescu. Comparați ce susțin ei că vor face și cît au făcut din ce-au promis. Cercetați ce-am promis eu că voi face și ce-am făcut.”

Claudiu Târziu susține că cele trei personaje sunt oamenii sistemului generat de securitate și partidul comunist român:

„Aceștia trei sînt oamenii Sistemului, adică ai acelui ansamblu de relații, mașinațiuni și puteri care a izvorît din partidul comunist și Securitate și care supraviețuiește prin eșaloanele inferioare ale nomenclaturii comuniste și foștii torționari ai poporului român.

Eu provin dintr-o familie curată, fără trecut în PCR, cu trei generații de militari pe ramura paternă, cu rădăcini răzășești pe ramura maternă. Cu exepția unui an, în care am fost în învățămînt, toată viața mea am lucrat numai în sistemul privat (28 de ani). Sînt un jurnalist cinstit și de aceea modest din punct de vedere material. Acționez civic și cultural de 25 de ani pentru valorile care azi au o expresie politică prin AUR: Familie, Națiune, Credință și Libertate. Și nu din gură sau din pix, ci uneori cu brațele mele, în tabere de muncă voluntară, prin demonstrații în stradă pentru apărarea unor drepturi și libertăți, prin organizarea unor federații de ONG-uri care să alcătuiască o rezistență la tăvălugul distructiv care se abate și asupra României (federații ca Forul Ortodox Român și Coaliția pentru Familie), prin strîngerea de fonduri pentru copii și familii nevoiașe sau pentru salvarea de la dispariție a unor biserici (așa cum este bunăoară biserica de la Vința – jud. Alba, mutată din calea unui lac de steril în muzeul ASTRA Sibiu) etc. Fapte, nu vorbe. Fapte lesne de verificat.

Comparați și apoi votați. Iar dacă veți vota tot după obicei, pe ideea ”votului util”, să nu vă mai plîngeți. Veți avea ce meritați.

Dumnezeu să ne dea gîndul bun tuturor!” a scris Claudiu Târziu pe Pagina sa de Facebook.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button