În Bihor s-au raportat peste noapte 25 decese Covid. Județul intră în scenariul roșu, cu peste 3 cazuri la mia de locuitori
Distribuți acest articol

Consiliul Județean Hunedoara a decis, prin votul majorității formate din PSD și Pro România, plata unor paramedici care nu au atestate psihologice.“, potrivit GddHD.RO

Mai exact au fost declarați INAPT la testarea psihologică. În spatele acestora stă însă un stufos aparat ”director” care are salarii de peste 5.000 de lei / persoană. Majoritatea paramedicilor care au fost până în decembrie la Salvital Hunedoara, un ONG condus de Petru Mărginean – fost candidat al PSD la Primăria Deva, au fost preluați de ISU Hunedoara. Majoritatea primăriilor din județul Hunedoara s-au retras din asocierea SALVITAL. Consilierii județeni și-au asumat aceste alocări bugetare înainte de aprobarea bugetului. Salvital nu are niciun medic angajat.

9 paramedici, 7 INAPT psihologic

Consilierii PSD și Pro România din Consiliul Județean Hunedoara au aprobat, în ședința de vineri, o finanțare de 250.000 de euro pe an pentru Salvital Hunedoara, un ONG care până în decembrie 2020 avea angajați paramedicii SMURD.

Prin proiectul aprobat cu majoritatea amintită, CJ Hunedoara s-a angajat că va scoate din bugetul județului o sumă de bani (1.250.000 de lei) care – la acest moment – nici măcar nu a fost aprobată prin bugetul de venituri și cheltuieli.

Într-un tablou al majorității dobândite în CJ Hunedoara, PSD și Pro România dispun de banii hunedorenilor fără să discute despre vreo analiză de oportunitate în cheltuirea banului public și de eficiență efectivă în sănătatea publică. În acte, fiindcă hârtia suportă orice, lucrurile arată atractiv, județul Hunedoara fiind unul pigmentat de zone montane, oarecum izolate, unde  este nevoie de asistență medicală. Tabloul la zi arată însă doar două culori: alb și negru.


Distribuți acest articol