Politică

Ciucă susține că nu înțelege cum a ajuns România din Grânarul Europei în importator net de alimente

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că este foarte de înţeles cum de România considerată odată grânarul Europei, „Coşul de Pâine” al Europei are deficit de balanţă comercială pe alimente şi importăm foarte multe alimente.

Ciucă se face că nu înțelege pentru că PSD și PNL a jefuit țara în ultimii 33 de ani. Cele două partide au distrus semeteurile, institutele de cercetare agricolă, ias-urile și C.A.P-urile specializate în creșterea animalelor. Fermierii români au fost batjocoriți și lăsați să muncească pământul în anii 90 cu sapa și plugul tras de boi, la fel ca în secolul 19.

„Nouă ne este foarte greu să înţelegem cum această ţară care este considerată grânarul Europei, care a fost considerată din istorie Coşul de Pâine al Europei, să aibă deficit de balanţă comercială pe alimente. Importăm alimente de toate felurile, asta din cauza faptului că nu am dezvoltata, avut la un moment dat, dar acum s-a pierdut interesul pe dezvoltarea industriei alimentare şi cred că aici investitorii din Amcham trebuie să vină şi să investească în industria alimentară”, a precizat Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a mai spus că „potenţial este foarte mare în România, potenţial este şi în Republica Moldova şi în felul acesta putem să sprijinim şi Republica Moldova”.

„Dincolo de faptul că facem apel la dumneavoastră, sunt măsurile pe care noi la nivel guvernamental va trebui să le luăm, astfel încât să venim cu programe foarte bine ţintite pentru susţinerea fermierilor români şi pentru dezvoltarea industriei alimentare”, a completat Ciucă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button