Opinii

Ciucă, la 8 luni de la acuzaţiile de plagiat, este în continuare „bine mersi” premier

Jurnalistul şi analistul politic Ion Cristoiu scrie, pe blogul personal, că Sorin Cîmpeanu a demisionat la doar trei zile după ce a fost acuzat de plagiat, în timp ce Nicolae Ciucă, la 8 luni de la acuzaţiile asemănătoare care i s-au adus, este în continuare „bine mersi” în funcţia de premier al României.

Iată textul:

„Spre deosebire de Istoric, Istoricul clipei, care e comentatorul de la ziar, trebuie să se pronunțe despre fapte și evenimente în desfășurare. Ce-i pasă Istoricului? Scrie, de exemplu, despre al Doilea Război Mondial, știind că s-a încheiat cu Înfrîngerea Germaniei! Istoricul clipei scrie și el despre Războiul dintre Rusia și Occident. Un Război în plină desfășurare. Nu știe cînd și cum se va încheia. Și-n orice moment evoluția din realitate îi poate contrazice profețiile. Mie mi s-a întîmplat de multe ori asta. Am luat-o în bot pe 24 februarie 2022, cînd Vladimir Putin a declanșat Invazia. Am scris mai înainte de asta – riscînd – că așa ceva nu se va întîmpla.

Pe 29 septembrie 2022, Sorin Cîmpeanu își dă demisia.
La ordinul lui Klaus Iohannis.
Dar nu pentru că elaborase cele două Legi care au scos din minți pe adversarii Proiectului, ci pentru că împotriva lui se declanșase o campanie vizînd demiterea pe motiv c-a plagiat.

Pe 26 septembrie 2022, Emilia Șercan îl acuză pe Sorin Cîmpeanu c-a plagiat într-o lucrare de uz intern pentru studenți din 2006. Autoarea îi cere demisia. Imediat, ca prin farmec, o parte a presei, îi cere demisia. E vorba de presa care sprijină mediatic USR. Liderii USR îi cer și ei demisia.
Sorin Cîmpeanu refuză să demisioneze.
Vreo 10 cetățeni, cu fostul USR-ist Cristian Preda în frunte, îi pun la cale cunoscutul spectacol de protest în fața Ministerului, fiecare ținînd în mîini o hîrtie cu un înscris și în cealaltă recipientul de plastic cu cafea.

Pe 29 septembrie 2022, Sorin Cîmpeanu demisionează.
Pentru plagiat; în nici un caz, pentru că întocmise două Legi considerate ca fiind dezastruoase pentru Învățămînt.

Știind că Sorin Cîmpeanu nu numai că a elaborat Legile, dar le-a și apărat cu încrîncenare, am scris în 3 septembrie 2022 pe cristoiublog.ro comentariul Prin demisia lui Sorin Cîmpeanu, Mărețul Proiect de țară România educată riscă să rămînă o simplă broșură.

În 18 ianuarie 2022, Premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat c-a plagiat teza de doctorat.
Cu toate că și împotriva sa s-a declanșat o campanie politico- mediatică, la opt luni de la acuzație, Nicolae Ciucă e încă premier.
Campania declanșată împotriva premierului n-a avut nici un rezultat nici după opt luni.
Campania împotriva lui Sorin Cîmpeanu a avut rezultat după doar trei zile!

Cînd a izbucnit Scandalul mi-a exprimat credința c-ar fi o greșeală dacă Sorin Cîmpeanu ar fi sacrificat prea repede.
De regulă, Puterea rezistă unor campanii mult mai ample decît cea de 3 zile, cît a durat campania împotriva lui Sorin Cîmpeanu.

După declarațiile lui Nicolae Ciucă și ale Ligiei Deca, noul ministru, legile merg mai departe.
Mă așteptam la o adevărată furtună în spațiul politico-mediatic.
Adversarii Legilor au sărbătorit cu șampanie victoria considerată de ei demisia lui Sorin Cîmpeanu, au fitirisit-o pe Emilia Șercan, care s-a umflat în pene, și s-au dus la culcare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button