ActualitateȘtiri

Cîțu trimite Corpul de Control la Apele Române să îi verifice pe liberalii din teritoriu

Prim-ministrul Florin Cîţu anunţă că a cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române. Demersul prim-ministrului vine după ce, potrivit unei anchete a jurnaliştilor Recorder, la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi, care se recomandă subordonaţilor drept „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”.

De asemenea, potrivit materialului realizat de Recorder, la departamentul de apărare împotriva inundaţiilor este angajată o tânără, fostă chelneriţă la un bar din Iaşi.

”În urrma informaţiilor apărute în spaţiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române. În mandatul meu, aşa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competenţă şi transparenţă. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcţii de conducere, este pentru toţi cei care lucrează în sectorul public: fară penali în funcţii publice; profesionişti; fară nepotisme; fără conflict de interese”, a scris prim-ministrul pe Facebook.Apele Române, instituţie care administrează aproape toate râurile şi lacurile de acumulare ale ţării şi care este responsabilă cu apărarea împotriva inundaţiilor, a fost transformată într-o feudă de partid, în care angajările se fac fără niciun criteriu de competenţă, au scris jurnaliştii Recorder.

În urmă cu două luni, Recorder a dezvăluit că, în majoritatea judeţelor din România, Partidul Naţional Liberal a instalat la conducerea administraţiilor bazinale şi a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandaţi doar de carnetul de partid.

”Acum vă arătăm, cu dovezi şi cu înregistrări din interior, cum numirile politice de la şefia acestor instituţii sunt doar o parte a acestui fenomen revoltător, pe care preşedintele României l-a încadrat la categoria „excepţii”. De fapt, directorii cu apartenenţă politică nu se mulţumesc cu propriile scaune şi, odată ajunşi în funcţii, populează organigramele din subordine cu pile de partid aşezate în poziţii cheie. Asta în timp ce inginerii cu experienţă sunt daţi la o parte”, scrie Recorder.

Jurnaliştii relatează că la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi. Acesta se recomandă subordonaţilor ca „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru” şi le cere specialiştilor din instituţie să accepte angajaţi care nu ştiu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu. Recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundaţiilor a fost angajată o tânără care a fost chelneriţă la un bar din Iaşi. Asta în condiţiile în care ABA Prut-Bârlad are în subordine mai multe judeţe din Moldova, afectate periodic de inundaţii.

Un inginer din instituţie s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieţi omeneşti.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button