Cine este Florin Cîțu, noul premier al României. A luat patru la treaptă, dar cu pile a făcut liceul
Distribuți acest articol

Comisia Europeană l-a anunțat oficial pe Florin Cîțu că programul național de reziliență și redresare economică trimis nu mai este valabil și trebuie refăcut.

Guvernul are obligația să îl trimită până la data de 30 aprilie 2021, cel târziu, dacă dorim să obținem primele 30 de miliarde de euro destinate investițiilor post-pandemie.

Mecanismul de Redresare și Reziliență reprezintă elementul central al Instrumentului Next Generation EU, în valoare de 750 de miliarde de euro convenit de șefii de stat sau de guvern în cadrul summitului din luna iulie a anului trecut alături de bugetul multianual al Uniunii Europene, al cărui cuantum total se ridică la 1.824, 3 miliarde de euro.

Din Mecanismul de Redresare și Reziliență în valoare de 672,5 miliarde de euro, structurat sub formă de granturi și împrumuturi, România ar urma să primească 30,44 de miliarde de euro, după cum urmează: 13,7 miliarde de euro sub formă de granturi și 16,6 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

Acesta trebuie să se concentreze în mare măsură asupra reformelor, cât și asupra investițiilor și trebuie țină cont de anumite recomandări sugerate de Bruxelles, între care: alocarea a cel puțin 37% din cheltuieli pentru climă și a minimum 20% pentru digitalizare și sporirea competențelor digitale. 


Distribuți acest articol