GuvernPolitică

Cîțu: Am anulat contractele cu China pentru SUA! Ciolacu: România se bazează pe SUA

Florin Cîțu, a explicat că România a avut un parteneriat loial cu SUA și dovada cea mai recentă este eliminarea Chinei din contractele cu statul român.

”Sunt fericit să văd că ceea ce am ceurt noi din SUA se întâmplă acum. La Summitul NATO de la Madrid se vor trimite mai multe trupe care vor veni în România.

România a făcut foarte multe pentru acest parteneriat strategic.  Este singura țară care a scos China din contractele cu statul român. Înainte de a veni noi la guvernare, în 2019, aveam contracte pe zona nucleară, dar acestea au fost anulate”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a explicat că nici în contractele pentru 5G România nu va miza pe un parteneriat cu China.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit marți, în plenul Parlamentului, despre parteneriatul strategic cu SUA, afirmând că România a fost, este și va fi un partener solid de încredere al Statelor Unite.

„Astăzi, când sărbătorim 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic cu SUA, putem constata cu toții evidența importanței sale pentru România. Invazia din Ucraina a demonstrat întregii Europe faptul că, din punct de vedere al securității, continentul nostru se află în continuare sub umbrela SUA. Iar dacă ne uităm la noua realitate din Marea Neagră, trebuie să conștientizăm faptul că România are nevoie de SUA și de protecția pe care aceasta ne-o oferă. Cu alte cuvinte, România – la fel ca toate statele de pe flancul estic, se bazează pe Parteneriatul direct pe care îl au cu Statele Unite, iar acest lucru reprezintă cea mai înaltă garanție de securitate pentru cetățenii noștri. Având în vedere aceste aspecte, cred că toți cei care s-au îndoit de-a lungul timpului de beneficiile acestui parteneriat au primit acum răspunsul. Ultimele luni ne-au demonstrat pe deplin tuturor cât de important este acest parteneriat și cât de mult contează suportul militar, logistic și de intelligence pe care SUA îl oferă României și întregii regiuni. România a fost, este și va fi întotdeauna un partener solid și de încredere al Statelor Unite. Dar această relație strânsă nu s-a construit peste noapte, ci este rezultatul unui lung șir de eforturi comune în ultimii 25 de ani”, a spus Marcel Ciolacu.

Ne bucurăm că „primim” 14 milioane de dolari să fim poligon de încercare, dar plătim miliarde pe fiare vechi americane

de Andrei Bădin

Fericire mare duminică seară pentru mai toți demnitarii români: Tataia Biden ne-a „dat” 14 milioane de dolari pentru un reactor modular mic care ar urma să fie amplasat undeva în Dâmbovița. Un experiment pe care americanii nu au curajul să îl facă la ei acasă, nimeni nu știe ce riscuri pot apare, așa că suntem mândri că suntem poligon de încercare.

Dar juisarea la 14 milioane de dolari pentru ceva care poate fi periculos ne duce cu gândul la copii de prin Africa care se bucură când un occidental le dă 50 cents- că tot avem controversa cu 50 de bani.

Avem un parteneriat cică strategic de mulți ani cu Unchiul Sam. „Parteneriat” pe hârtie: vize ioc, investiții ioc, bașca cumpărăm tot felul de fiare vechi de prin America cu miliarde dolari.

Dar noi ne bucurăm că „primim” 14 milioane. Dăm din coadă, o ridicăm și mai vrem. Dar pe centura politicii vom primi, din nou, doar o șapcă pentru a ne acoperi privirea când ne privim în oglindă. Vom vedea, de fapt, că suntem printre cei mai proști de pe planetă. Suntem ca o fată frumușică, dar cam proastă, care stă pe centură, vin tiriștii și o supun la perversiuni și la final nu numai că nu o plătesc, dar îi iau și agoniseala din poșetă. Bașca că o pun să plătească și prezervativele. Amin!

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button