Distribuți acest articol

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri actul normativ prin care este abrogată Legea 173/2020 privind interzicerea vânzării de acțiuni pe care statul le deține la companii și societăți naționale, pe o perioadă de doi ani.

Această lege avea menirea să blocheze în primul rând listarea pe bursă a unor acțiuni, precum cele de la Hidroelectrica. Actul normativ aprobat de Guvern stârnește nemulțumirea AUR, fiind așteptate dezbateri aprinse în Parlament pe marginea acestui subiect.
Legea aprobată de Guvern urmează să fie trimisă Parlamentului.

Ce prevede Legea 173/2020 pe care Guvernul o vrea abrogată

  • Se interzice, pentru o perioadă de 2 ani, înstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile și societățile naționale, la instituții de credit, precum și la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar, indiferent de cota de capital social deținută.
  • Se suspendă, pentru o perioadă de 2 ani, orice operațiuni privind înstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile și societățile naționale, precum și la alte societăți la care statul are calitatea de acționar, aflate în curs de realizare.

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

Abrogarea legii a fost trecută inclusiv în programul de guvernare. Aceasta în condițiile în care actualul Guvern intenționează să listeze mai multe companii, precum Hidroelectrica, Aeroporturi București și băncile de stat. De altfel, intenția de a lista aceste companii este menționată în mai multe rânduri în programul de guvernare.


Distribuți acest articol