Ciolacu vrea să îl facă pe Iohannis premier în 2024 – Se cere schimbarea Constituției: „Este învechită. Avem majoritate pentru acest demers”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că modificarea Constituției este un demers care trebuie pornit, ținând cont de majoritatea parlamentară. Surse politice apropiate de coaliția PSD-PNL susțin că unul dintre planurile lui Iohannis este ca în 2024 să ajungă premier.

Aceleași surse susțin că Ciolacu, Hellvig, Bode şi Cîţu au discutat toate aceste lucruri, ca USR să fie scos de la guvernare, ca PSD să facă această alianţă cu PNL, să modifice Constituţia pentru a face din România republică parlamentară, ca să meargă Klaus Iohannis prim-ministru

”Mă folosesc de acest prilej pentru a vă aminti că România are nevoie de o dezbatere serioasă despre reforma constituțională. Eu cred că ne aflăm în ceea ce specialiștii în drept numesc ”momentul constituțional”. Am ratat acest moment după integrarea în UE și NATO. Am ratat în 2011 și am ratat în 2013 când am avut o largă majoritate parlamentară. Din punctul meu de vedere, cu o majoritate de peste 65 la sută în Parlament avem puține scuze dacă vom rata din nou. Societatea așteaptă o Constituție modernă care să reflecte realitatea și să ofere soluții inovative la provocările viitorului”, a spus Marcel Ciolacu în discursul susținut la un eveniment organizat de Curtea Constituțională pentru a celebra 30 de ani de la înființarea instituției.

Întrebat de reporteri la finalul evenimentului dacă vrea modificarea Constituției pentru a schimba atribuțiile președintelui țării, Ciolacu a spus că nu crede că acolo trebuie făcute ajustări.

El nu a dat detalii despre calendarul modificării Constituției, dar a spus că trebuie constituită o comisie parlamentară specială, ca în cazul modificărilor la legile siguranței naționale.

Prima Constituție a României după Revoluție a intrat în vigoare în noiembrie 1991 și a fost valabilă timp de 12 ani. În 2003, Constituția a fost revizuită după un referendum național și a intrat în vigoare în luna octombrie. Aceea a fost ultima dată când Constituția României a fost modificată.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post SUA intră puternic pe piața gazelor din Europa – Bulgaria va primi gaze din Statele Unite la un preț competitiv
Next post Emmanuel Macron s-a sucit – Discursul lui Vladimir Putin l-a speriat: „Pacea nu se va construi cu „umilirea” Rusiei”