Politică

Ciolacu vrea să cumpărăm carne de porc doar din supermarket – Amenzi usturătoare pentru tăierea porcului în curte

Legea Porcului începe să facă victime. Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Satu Mare l-au amendat pe un bărbat cu suma de 6000 de lei după ce și-a tăiat porcul în curte.

Motivul? Potrivit inspectorilor, bărbatul nu a anuțat în prealabil medicul veterinar concesionar sau medicul veterinar oficial.

Mai mult, românii riscă și amenzi, sau cel puțin avertismente dacă cumpără  sau introduc în efectivele deja existente alte animale fără documente sanitar veterinare.

Noua lege impune fermierilor circuite duble, încălțări sterilizate, nutrețuri ținute o lună la uscat și analize periodice.

Marea problemă este că leguitorul a interzis înmulțirea în gospodărie a porcilor autohtoni. De fapt, această lege este parcă scrisă de supermarketuri, care au probleme în luna decembrie cu vânzările de carne de porc, diminuându-li-se vânzrările.

Noul act normativ interzice vânzarea cărnii de porc din propria gospodărie.

Dușmanul numărul 1 este, deci, gospodăria țărănească.

Normele specifice de aplicare a Legii nr. 122/2023 privind exploatațiile de creştere a porcinelor şi combaterea pestei porcine africane în România, din 02.10.2023 poate fi citită integral AICI.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button