Economie

Ciolacu, prins cu minciuna – Cheltuielile cu pensiile speciale vor crește în 2024 cu 18%, mai mult decât inflația

Guvernul PSD-PNL, în loc să taie pensiile speciale, majorează în 2024 cheltuielile cu aceste privilegii cu 18%. Totul în vreme ce același guvern pregătește noi taxe pentru întreprinzători.

Cheltuielile cu pensiile speciale vor crește, conform proiectului bugetului de stat pentru anul 2024, cu 2,4 miliarde de lei.

Astfel, dacă în 2023 ne-au costat privilegiile specialilor 13,3 miliarde de lei, în 2024 ele ne vor costa 15,7 miliarde de lei, un buget record.

Procentual, este o creștere de 18%, mai mare decât inflația. Asta înseamnă că pensiile speciale vor fi mai mari și vom avea mai mulți pensionari speciali. Cifrele dovedesc încă o dată că legea recent adoptată în Parlament de majoritatea PSD-PNL este una de salvare a pensiilor speciale.

Pentru pensii speciale, alte privilegii și sinecuri, PSD și PNL au crescut și cresc constant taxele pentru cetățeni și antreprenori.

Au făcut-o în 2022 și 2023, o vor face și în 2024, concomitent cu îngroparea României în datorii pe mai multe generații de acum încolo.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button