Politică

Ciolacu pleacă la Bruxelles să negocieze pensiile speciale – Promite că nu va îngenunchea în fața liderilor

Premierul Marcel Ciolacu susține că el și miniștrii care se vor deplasa la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni, nu se vor „ploconi” ci vor avea discuții normale despre pensiile speciale și măsurile fiscale așa cum este trecut în PNRR.

Iată ce a spus acesta: „Vreau să fiu foarte clar: premierul României și miniștrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc și nici nu execută ordinele nimănui! Avem un dialog normal cu Comisia Europeană care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR, automat vizează și atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populației. Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să-l fi făcut”

„Pe scurt, vizitele la Bruxelles au rolul de a obține lucruri concrete pentru România și români. Acesta este fișa postului miniștrilor și a prim-ministrului, este cât se poate de normal”, a mai afirmat Ciolacu.

El a indicat că ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale după decizia CCR, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, va merge la Bruxelles pentru o discuție despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară pentru că „ele sunt trecute ca jaloane în PNRR în următoarele cereri de plată, nu merge să ceară acceptul cuiva”, iar ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, va discuta despre renegocierea PNRR și planul RepowerEu „unde ne propunem să obținem peste 1,1 miliarde de euro, bani care să fie direcționați direct către populație pentru achiziția de panouri fotovoltaice”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button