Politică

Ciolacu i-a păcălit pe români – În continuare suntem controlați la sânge, deși suntem în Air Schengen

Zeci de pasageri români au fost nevoiți să stea la coadă pentru verificarea pașapoartelor și buletinelor, după ce au aterizat în Spania, deși România este în Schengen aerian. Autoritățile aeroportuare nu au oferit nicio explicație concretă și le-ar fi replicat românilor că „nu sunt europeni“.

Este vorba despre pasagerii unui zbor Cluj-Napoca – Palma de Mallorca, care au avut surpriza să fie supuși unui control de frontieră prelungit și neașteptat la sosirea pe Aeroportul local, în ciuda faptului că România este parte din spațiul Schengen aerian începând cu 31 martie 2024.

Călătorii au fost obligați să aștepte într-o coadă lungă pentru verificarea pașapoartelor și buletinelor, o măsură care a provocat confuzie și nemulțumire printre aceștia. Această situație contravine regulilor clar definite ale spațiului Schengen aerian, care stipulează că pasagerii nu ar trebui să fie supuși unor controale de frontieră amănunțite atunci când călătoresc între țări Schengen prin avion.

„Am fost nevoiți să stăm la o coadă mare pentru control pașapoarte și buletine fără nicio explicație. Polițistul de frontieră ne-a spus că nu suntem europeni, ceea ce nu are sens având în vedere că România este în Uniunea Europeană și ar trebui să beneficiem de libera circulație în spațiul  aerian. Și pe lângă asta, controlul a fost făcut în mare parte de un singur polițist”, a povestit pentru Știri de Cluj unul dintre pasageri.

Pasagerii afectați așteaptă clarificări din partea autorităților pentru a evita astfel de incidente neplăcute în viitor, asigurând o experiență de călătorie corespunzătoare normelor europene și liberei circulații în spațiul Schengen aerian.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button