Premierul Florin Cîţu a afirmat, înaintea de a prezenta cifre din bugetul de stat pe 2021, că acest proiect are două elemente şi anume începerea reformei în toate cotloanele statului român şi menţinerea României în Europa şi alături de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică.

În timp ce vorbea prim-ministrul, parlamentari social-democraţi au adus două păpuşi de plastic la prezidiul unde stau preşedinţii Camerei şi Senatului, Ludovic Orban şi Anca Dragu, în semn de protest privind respingerea amendatului PSD care propunerea mărirea alocaţiilor pentru copii. Orban le-a transmis celor de la PSD să lase circul deoparte şi le-a spus că „probabil sunt păpuşile pe care le-aţi manipulat 30 de ani în administraţie şi guvernare”.

Marcel Ciolacu i-a transmis premierul Cîţu că un mincinos mai patologic ca el nu a cunoscut vreodată, iar pe Ludovic Orban l-a numit „ultimul brontozaur în politică”. Ciolacu a mai spus că PSD nu va vota acest buget propus de coaliţia de guvernare.

„Bugetul pentru anul 2021 a fost construit în contextul crizei sanitare, al crizei economice generate de pandemia COVID-19 şi al dezechilibrelor macroeconomice majore acumulate în anii premergători crizei”, a precizat, în plen, deputatul PNL Bogdan Huţucă.

Liderul deputaţilor AUR George Simion l-a provocat pe prim-ministru şi i-a transmis că AUR renunţă la cele 4 milioane euro pentru partid, în favoarea construirii unui spital cu aceşti bani.

Deputatul PSD Sorin Grindeanu i-a cerut lui Florin Cîţu să accepte amendamente PSD la buget şi să renunţe la acest „experiment economic de cavernă”.