Politică

Ciolacu a luat-o razna – În goana după bani, Guvernul dublează amenzile pentru românii care fac ţuică acasă

În goana după bani, Ciolacu caută noi surse de finanțare a pensiilor speciale. Guvernul se gândeşte să crească amenzile pentru românii care produc mai mult de 200 de litri de ţuică. Amenzile sunt cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei.

Astfel, românii trebuie să își ia toate măsurile de precauție înainte să prepare țuica sau rachiul, iar totul se face sub controlul statului.

De asemenea, fiecare trebuie să declare în scris intenția de a face țuică la o autoritate vamală, menționând ce cantitate urmează să facă și ce materie primă va fi folosită în acest sens.

Iată ce a spus Vlad Gheorghe, președintele OIPA Lgume-Fructe:

”Întrebarea mea era: Zonele astea care sunt preponderente, cu pruni, livezi, zona montană. Dacă acolo e pe Obârșia Lotrului, acolo e tradiția lui specifică. Palincăriile renumite, oare ce ar însemna pentru ei acolo o introducere a acestor cote?

Asta este o aberație. Dar încă o dată spun. Nu ne dezicem de obligațiile statului român? Dar atâtea obligații… Drepturile care mai sunt ale producătorului? Unde să se mai orienteze el?”, a mai spus Vlad Gheorghe.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button