Politică

Ciolacu a găsit scuza perfectă pentru creșterea taxelor și impozitelor: „România ar fi pierdut fonduri europene”

Marcel Ciolacu a spus că este nevoit să crească taxele și impozitele, deoarece România ar fi rămas şi ar fi intrat într-o procedură de blocare a fondurilor europene.

Iată ce a spus acesta: „În acest moment, pe exercițiul financiar trecut, care se închide pe 31 decembrie, pe PNRR şi pe cel viitor, sunt 70 de miliarde de euro. Fără ei, România nu se poate dezvolta. Dacă nu facem aceste reforme, România nu are nicio şansă să adere în următorii trei, patru nai, la OECD”

Experții atrag atenția că românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a face față noilor măsuri fiscale asumate de guvernanți.  Directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, Radu Burnete, avertizează că taxa de 1% pe cifra de afaceri va avea un efect de domino. Acesta susține că prețul final va crește pentru că fiecare actor din lanțul de aprovizionare va fi taxat la rândul său.

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”, adoptat, luni, de Guvern, ar avea ca scop inclusiv combaterea evaziunii fiscale și reașezarea sistemului fiscal pe baze echitabile.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button