Politică

Ciolacu a gafat din nou – Premierul susține că a pus primele lopeți de pământ la metroul din Cluj, cu toate că acesta va fi în totalitate subteran

Ciolacu, în goana după voturi, a fugit la Cluj pentru a tăia „pamblica” la cel mai mare proiect din istoria Clujului. Acesta a scris pe Facebook că a pus „printre primele lopeți de pământ la cel mai mare proiect de infrastructură din istoria Clujului”, doar că paradoxal, metroul este în totalitate sub pământ.

Linia de metrou ușor, cu 19 stații subterane și un depou suprateran, are o capacitate de transport nominală/maximă la interval de 90 secunde: 15.200/21.600 pasageri/oră și sens (40 trenuri/oră și sens)

Iată ce a spus Marcel Ciolacu: „Mă bucur că am pus printre primele lopeți de pământ la cel mai mare proiect de infrastructură din istoria Clujului, linia de metrou: Este una dintre cele mai mari investiții pe care Guvernul României o susține, un proiect de peste 2 miliarde de euro.

Tot azi la Cluj, am luat parte la semnarea unui alt contract de aproape un miliard de euro, de construire a două viaducte de pe Autostrada Transilvania. Sunt dovezi palpabile că politica de investiții majore a actualei guvernări continuă într-un ritm fără precedent.

Interesul meu ca premier este să susțin un pol economic de dezvoltare, cum este Clujul și zona de Nord-vest a României. Asta înseamnă să continuăm să modernizăm România prin investiții care au un efect uriaș de multiplicare în economie! Mai multe locuri de muncă bine plătite, mai mulți bani pentru serviciile medicale și de educație!”

Lucrările la Magistrala 1 de metrou de la Cluj încep miercuri, 5 iunie, în cartierul floreștean Terra, în zona străzii Șesul de Sus. Startul lucrărilor se va da în cadrul unei ceremonii la care sunt așteptați președintele Senatului Nicolae Ciucă, prim-ministrul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, alți invitați de la București și reprezentanți ai oficialități locale, printre care primarul Emil Boc.

Proiectul constă în proiectarea, construcția, echiparea și punerea în funcțiune a unei linii de metrou ușor în zona metropolitană Cluj-Napoca, în lungime de 21,03 km și având 19 stații și un depou.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button