Știrea Zilei

Cine este Kathleen Ann Kavalec, noul ambasador al SUA în România

Kathleen Ann Kavalec a fost nominalizată pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în România.

Kathleen Ann Kavalec face parte din Înaltul Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier. Ocupă în prezent funcția de șef al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, detașată de la Departamentul de Stat din 2019.

Anterior, a ocupat funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat. Anterior, Kavalec a fost director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris, Franța.

Kavalec a supervizat importante programe de asistență externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în cadrul Biroului european și de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucție și stabilizare.

Printre celelalte misiuni ale lui Kavalec în străinătate se numără:

  • cea de ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, România;
  • consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, Ucraina;
  • ofițer politic la Ambasada SUA din Moscova, Rusia (de două ori).
  • la Washington, a fost ofițer de management legislativ în cadrul Biroului pentru afaceri legislative și director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente.

Originară din California, Kavalec a obținut o diplomă în științe politice la Universitatea California din Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C. Kavalec este laureată a numeroase premii ale Departamentului de Stat, precum și a Premiului prezidențial pentru rang. Vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button